Vali Güzeloğlu 'Dünya Su Günü'nü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Vali Güzeloğlu 'Dünya Su Günü'nü Kutladı

Vali Güzeloğlu \'Dünya Su Günü\'nü Kutladı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, suyun bireylerin temel gereksinimi olmasından dolayı başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etmesi ve ulusların devamlılığı için yaşamsal bir kaynak olduğunu belirterek, "Unutmamak gerekir ki, insanların"...

22.03.2013 09:40

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, suyun bireylerin temel gereksinimi olmasından dolayı başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etmesi ve ulusların devamlılığı için yaşamsal bir kaynak olduğunu belirterek, "Unutmamak gerekir ki, insanların ihtiyaçları sınırsız, fakat kaynaklar ise sınırlıdır" dedi.

22 Mart Dünya Su Günü'nü yaptığı yazılı açıklama ile kutlayan Vali Güzeloğlu, "Sürdürülebilir kalkınma politikası doğrultusunda, su kaynaklarını tasarruflu kullanma bilinci yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmelidir. Dünyada su kaynaklarının azalmaya başladığı bu dönemde halkımızın da su tüketimi konusunda dikkatli olması ve gerekli hassasiyeti göstermesi gereklidir. Unutmamak gerekir ki, insanların ihtiyaçları sınırsız, fakat kaynaklar ise sınırlıdır" dedi.

Mersin olarak su kaynaklarının verimli kullanılması hususunda çok özverili davrandıklarına vurgu yapan Güzeloğlu, "Suyumuzu ve buna dayalı bütün giderlerimizi ekonomik kullanmak durumundayız. Böylece hem maliyetimizi azaltıyor hem de rekabet şansımızı çoğaltıyoruz. İlimiz genelinde hayata geçirdiğimiz projelerle ülke kalkınmasına doğru ve anlamlı bir katkı sağlamaktayız. Bu bağlamda, iki yıl önce Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan ve 'Asrın Projesi' olarak nitelendirilen Anamur ilçemizdeki Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı'nın yapımı çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bir nevi can suyu götürecek proje tamamlandığında KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp içme ve sulama suyu aktarılabilecek, Anamur'da da yaklaşık 4 bin hektar alan sulanabilecektir. Ayrıca yine geçtiğimiz yıl Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Iğdır Köyü'nde hayata geçirdiğimiz 'Akçalı Sulama Sistemi Modernizasyonu Projesi' ile 7 bin dönüm tarım arazisinde su kaybını minimuma indirdik. Söz konusu projeler gibi su kaynaklarını etkili ve verimli kullanmak adına birçok projenin daha devam ettiğini özellikle belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, 22 Mart Dünya Su Günü'nün, her canlı için vazgeçilmez olan su kaynaklarının korunmasına, tüketim bilincini ve duyarlılığı artırmasına vesile olmasını temenni etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Güzeloğlu 'Dünya Su Günü'nü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement