Karşıyaka'da Gazeteci Aksoy'un Adı Parka Verildi - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'da Gazeteci Aksoy'un Adı Parka Verildi

Karşıyaka\'da Gazeteci Aksoy\'un Adı Parka Verildi

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Karşıyakalı Gazeteci Tufan Aksoy'un adı yeni yapılan bir parka verildi.

18.01.2014 10:58  Güncelleme: 11:10

Karşıyaka Belediyesi'nin açılış maratonu, hafta içinde gerçekleşecek 2 ayrı törenle devam edecek. Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Karşıyakalı gazeteci Tufan Aksoy'un adı yeni yapılan bir parka verilirken, terör şehidi Gazeteci Prof. Dr. Muammer Aksoy'un adını taşıyan rekreasyon alanı da yeniden hizmete girecek.

Ocak ayı içerisinde 4 törenle beş yerin açılışını yapan Başkan Durak 20 ve 23 Ocak 2014 tarihlerinde iki hizmeti daha halkla buluşturacak. 20 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 11.00'de Yalı Mahallesi 6529 sokakta (İZBAN Mavişehir İstasyon önü) yeni yapılan parka Gazeteci Tufan Aksoy adı verilecek. Yaklaşık 40 yıl aktif gazetecilik yapan Tufan Aksoy geçtiğimiz yıl yaşamını yitirmişti.

Karşıyaka Belediyesi ayrıca, baştan sona yenilediği, 26 yıl önce yapılıp kullanımdan dolayı yıpranan Alaybey sahilinde bulunan Muammer Aksoy Rekreasyon Alanı ile Tersane Kafe'nin açılışını gerçekleştirecek. Spor sahaları, gezinti yolları ve deniz kenarında çay içme keyfinin yaşanabildiği 16 bin metre karelik rekreasyon alanı yeni haliyle kullanıma açılmış olacak. Tören 23 Ocak 2014 Perşembe günü saat 11.00'de Tersane Kafe yanında gerçekleştirilecek.

GAZETECİ TUFAN AKSOY

1946 yılında dünyaya geldi. İzmir Türk Koleji mezunu olan Aksoy, Deniz Gezmiş ile aynı dönemde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudu. Gazeteciliğe 1970 yılında Yeni Asır'da başlayan Aksoy, İstanbul'a giderek Hürriyet Gazetesi'ne girdi. Burada basın şehidi Çetin Emeç ile birlikte Kelebek ilavesini çıkaran Tufan Aksoy, daha sonra Sabah, Milliyet ve Star gazetelerinde görsel yönetmen olarak bulundu. Yaşar Tufan Aksoy yaşamının son dönemlerine kadar Yeni Gün Gazetesinde görsel yönetmen olarak mesleğini sürdürdü. Tufan Aksoy iki çocuk babasıdır.

PROF. DR. MUAMMER AKSOY

Hukukçu ve siyaset adamı, gazeteci. 1961 yılı anayasanın hazırlanmasında komisyonun sözcülüğünü yapmıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tamamladıktan sonra Zürih Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde görev aldı, 1971 muhtırasında tutuklandı. 1977 yılında milletvekili seçilerek meclise girdi. Avrupa Konseyi Türkiye temsilciliği ve Türk Hukuk Kurumu başkanlığı yaptı. 12 Eylül 1980 yılından sonra Ankara Barosu Başkanlığına seçildi. Halkı aydınlığa taşıma adına sürekli mücadele içinde olan Muammer Aksoy Cumhuriyet Gazetesi yazarları içerisindeydi.

Muammer Aksoy, bir grup aydınla birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği'ni kurup ilk genel başkanlığını yaptı. Aksoy, 31 Ocak 1990 tarihinde evinin önünde uğradığı faili meçhul saldırıda hayatını kaybetti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'da Gazeteci Aksoy'un Adı Parka Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement