Fon dosyasında yeni perde! Bu kez 26 hisse senedi mercek altında - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fon dosyasında yeni perde! Bu kez 26 hisse senedi mercek altında

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Fon dosyasında yeni perde! Bu kez 26 hisse senedi mercek altında

Fon soruşturmasında 5'inci dalga operasyon sürerken Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten dikkat çeken yeni bir açıklama geldi. Gürlek, spekülatif ve manipülatif işlemlere konu olduğu değerlendirilen 26 hisse senedindeki hareketlerin ayrıntılı olarak incelendiğini, kısa sürede olağan dışı kazanç sağlayan kişi ve hesapların para hareketleri ile bağlantılarının araştırıldığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen fon soruşturmasında kapsam genişliyor. Beşinci dalga operasyon kapsamında 34 şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verilirken, soruşturmanın yalnızca mevcut fonlar ve şüphelilerle sınırlı olmadığı açıklandı.

26 HİSSE SENEDİ TEK TEK İNCELENİYOR

Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturma kapsamında spekülatif ve manipülatif işlemlere konu olduğu değerlendirilen 26 hisse senedindeki hareketlerin ayrıntılı incelemeye alındığını bildirdi.

İncelemelerde özellikle kısa süre içerisinde olağan dışı oranlarda kazanç sağlayan kişi ve hesaplara odaklanılıyor. Bu kişilerin işlem geçmişleri, para hareketleri ve diğer hesaplarla bağlantıları araştırılıyor. 

PARA HAREKETLERİ VE BAĞLANTILAR ARAŞTIRILIYOR

Soruşturmanın bu aşamasında, 26 hissede gerçekleşen işlemler üzerinden elde edildiği değerlendirilen kazançların izinin sürülmesi hedefleniyor. Gürlek, soruşturmanın mevcut fon ve şüphelilerle sınırlı olmadığını vurgularken, piyasalardaki olağan dışı işlemlerin de araştırıldığını belirtti. 

ŞÜPHELİ SAYISI 217'YE YÜKSELDİ

Fon soruşturmasında gerçekleştirilen 5'inci dalga operasyonda 34 şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verildi. Son operasyonla birlikte hakkında işlem yapılan şüpheli sayısı 217'ye yükseldi. Şüphelilerden 56'sı tutuklanırken, 88 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. Bursada Bugün

MAL VARLIKLARI İÇİN YENİ ADIM

Soruşturmanın mali boyutunda da yeni bir süreç başlatılıyor. Gürlek, suçtan elde edildiği tespit edilen mal varlığı değerlerinin, kanunda öngörülen usuller doğrultusunda TMSF bünyesinde oluşturulacak fona aktarılması için hukuki süreçlerin işletileceğini açıkladı.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.