İki evden ziynet eşyaları ve otomobil çalıp kaçtılar... O anlar kamerada
İSTANBUL - Ataşehir'de 3 hırsız otomobil ile geldikleri güvenlikli siteden vurgun yapıp kaçtı. Girdikleri apartmanın zillerini çalan şahıslar, boş olduklarını anladıkları karşılıklı iki daireye girdiler. Evlerden ziynet eşyaları çalan hırsızlar, evde bulunan otomobil anahtarını da alarak otoparkta bulunan aracı çalarak kaçtılar. Hırsızların siteye giriş ve kaçış anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, 8 Kasım günü 14.00 sıralarında Ataşehir İçerenköy Mahallesinde bir sitede meydana geldi. İddiaya göre, 3 kişilik hırsız grubu gözlerine kestirdikleri site önüne otomobil ile geldi. Bir kişi otomobilde beklerken bir kadın ile bir erkek şahıs siteye girdi. Site içerisinde karşılıklı 2 daireye giren hırsızlar evin içerisinde bulunan ziynet eşyaları ve ev sahibine ait otomobilin anahtarını çaldı. Hırsızlar daha sonra daireden çıkarak site içerisinde bulunan park halindeki otomobile binerek olay yerinden kaçtı.
Olayla ilgili olarak çalışma başlatan polis ekipleri, olaya karıştığı tespit edilen ve 1 adet suç kaydı bulunan Serkan S. isimli şüpheliyi 12 saat gibi bir sürede yakaladı. Firari iki şahsın yakalanması için polisin çalışması sürüyor.
Otomobili çalınan Onur Lokumcu, "Olay iki gün önce oldu. 3 şahıs evin önüne geliyor. Biri erkek biri kadın ikisi araçtan iniyor. Bunlar eve çıkıyor. Ben annemle alt üst oturuyorum. Annemin evinin katına gidiyorlar. Kapı komşusuna da kilidi patlatıp evine giriyorlar. Ziynet eşyalarını topluyorlar. Olay yaklaşık 40 dakika içerisinde gerçekleşiyor. Annemde bulunan benim aracın yedek anahtarını ve garajın kumandasını alıyorlar. Aşağıda bekleyen 3. şahsın bulunduğu araca hep beraber biniyorlar. Sonra kumanda ile kapıyı açıp hep beraber içeri giriyorlar. Benim araç garajda. Oradan aracı alıyorlar ve kendi araçlarıyla beraber, ikisi beraber gidiyorlar. Evlerde kimse yoktu. Annemler aşağıdaydı aslında, hırsızın aracını görüyor. Benim aracı almadan önce beraber girmişlerdi, geri geri gelirken komşunun aracına çarpıyorlar. Annemle babam tepki gösteriyorlar. Ama tabii şahıs karşılık vermiyor. Kendi araçları ve benim aracımla giderken annem hırsızlık olduğunu anlıyor.
Komşuların söylemesine göre, milletin evde olup olmadığını anlamak için uzun uzun zillere basmışlar. Ev sakinlerinin evde olmadığını anlayınca, herhalde karşılıklı kolay olur diye eve giriyorlar. Alttaki kilidi tamamen yok etmişler. Yatak odasındaki bütün eşyalar yerdeydi. Salondaki çekmeceler ellenmiş. Hatta mutfaktaki aspiratör üstündeki dolaba bile bakılmış. Ev tamamen elden geçirilmiş şekilde hırsızlık yapılmış. İki şahıs hala firarda. Onların da en kısa sürede yakalanacaklarına inanıyorum çünkü aracımın bulunması 12 saat bile sürmedi" dedi.
Şahısların otomobil ile site önüne geldikleri, siteye iki şahsın girdikleri ve daha sonra çaldıkları araç ile beraber olay terin den kaçtıkları anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
Son Dakika › 3.Sayfa › İki evden ziynet eşyaları ve otomobil çalıp kaçtılar... O anlar kamerada - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.