Filipinler, sağanak yağışa teslim: Toprak kaymasında 45 yaralı, 41 kayıp - Son Dakika
3.Sayfa

Filipinler, sağanak yağışa teslim: Toprak kaymasında 45 yaralı, 41 kayıp

Filipinler'de şiddetli yağışların neden olduğu toprak kayması sonucunda 45 kişi yaralandı ve 41 kişiden haber alınamıyor. Maco kasabasında meydana gelen heyelanda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sel ve toprak kaymaları nedeniyle son 10 günde en az 17 kişi hayatını kaybetmişti.

07.02.2024 09:28  Güncelleme: 03:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filipinlerde yaklaşık 2 haftadır etkili olan şiddetli yağış heyelana neden oldu. Bir maden şirketinin çalışanları servis beklediği sırada yaşanan heyelanda 3'ü ağır 45 kişi yaralandı. 41 kişiden ise haber alınamıyor. Bölgede arama ve kurtarma çalışması başlatıldı.

OTOBÜSLER VE BAZI YAPILAR TOPRAĞA GÖMÜLDÜ

Heyelan bölgesinde en az 3 otobüsün ve bazı yapıların toprağa gömüldüğünü öğrenilirken, Filipinler ordusunun yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarına hükümete bağlı ekiplerle özel kurtarma ekiplerinin de destek verdiği duyuruldu.

Toprak Kaymasında 45 yaralı, 41 kayıp

EN AZ 17 KİŞİ CAN VERDİ

Günlerdir etkisini sürdüren şiddetli sağanak yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında en az 17 kişi hayatını kaybetmişti.

Toprak Kaymasında 45 yaralı, 41 kayıp

Doğal afetlerin meydana geldiği bölgedeki köylerde yaşayan 10 bin 100 kişinin sel ve toprak kaymaları sebebiyle evlerinden tahliye edildiği belirtildi. Bazı belediyelerde ise yaklaşık beş bin kişinin tahliye merkezlerine sığındığı kaydedildi.

Filipinler, sağanak yağışa teslim: Toprak kaymasında 45 yaralı, 41 kayıp
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Filipinler, sağanak yağışa teslim: Toprak kaymasında 45 yaralı, 41 kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement