Şiddet Gördüğü Eşini Öldüren Kadın, Meşru Müdafaadan Beraat Etti - Son Dakika
3.Sayfa

Şiddet Gördüğü Eşini Öldüren Kadın, Meşru Müdafaadan Beraat Etti

Şiddet Gördüğü Eşini Öldüren Kadın, Meşru Müdafaadan Beraat Etti

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kendisi ve çocuklarını darp eden eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kadının, beraatine karar verildi.

16.03.2016 13:10  Güncelleme: 15:54

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kocasını, uyuduğu sırada kafasına tüple vurarak ve ardından bıçaklayarak öldüren kadın beraat etti. Kadının meşru savunma koşulları içerisinde eylemini gerçekleştirmesi sebebiyle beraatına karar verildi.

EŞİNİ DARP EDİP UYUDU

Olay, 21 Ağustos 2015'te, Tütünçiftlik Güney Mahallesi 12. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, pazarcılık yapan Fikret K., sık sık şiddet uyguladığı ileri sürülen eşi 29 yaşındaki Damla K. ile tartıştı. Tartışma kısa sürede büyüdü ve Fikret K. eşini darp etti. Sonrasında şahıs uyudu.

GECE YARISI KALKTI, EŞİNİN KAFASINA TÜPLE VURUP DEFALARCA BIÇAKLADI

Daha önce de eşi tarafından defalarca darp edildiği ileri sürülen Damla K. gece 02.30'u gösterdiğinde kalktı ve eline geçirdiği tüple eşinin kafasın bir iki defa vurdu. Ardından mutfağa giden kadın bıçakla eşini defalarca bıçakladı. Fikret K. olay yerinde hayatını kaybetti. Damla K. da gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

SON DURUŞMA BUGÜN YAPILDI

Kocaeli Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden cinayet davasının son duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya Damla K.'nın ailesi ve avukatı Anıl Acurman katıldı.

"EVLENDİĞİM GÜNDEN BERİ GÜN YÜZÜ GÖRMEDİM, YAŞADIKLARIMI ANLATMAM MÜMKÜN DEĞİL"

Mahkeme heyeti, kararını açıklamadan önce, sanık Damla K.'ya son sözlerini sordu. K., şunları kaydetti: "Ben böyle olsun istemedim. Evlendiğim günden beri gün yüzü görmedim. İçimde yaşadıklarımı anlatmam mümkün değil. Anlık bir korku ve yaşadıklarımın etkisi ile eşimin de uyandığını görünce böyle bir şey oldu.

"ÇOCUKLARIM OYUN OYNAMAK İÇİN BİLE ONDAN İZİN ALIRDI"

"Biz bakkala bile ondan izin alarak giderdik. Çocuklar oyun oynamak için bile ondan izin alırdı. Sürekli şiddet ve hakaret içinde yaşadım. Eşimin tehditleri nedeni ile kendim özellikle de çocuklarım zarar görmesin diye evden de ayrılamadım. Eşim sürekli alkol kullanıyordu. Eve yabancı erkekler getiriyordu. Biz o anlarda çocuklar ile bir odaya kapanıp korku içinde beklerdik."

"BÖYLE OLSUN İSTEMEZDİM, ÇOK PİŞMANIM"

Damla K., sözlerine şöyle devam etti: "Olay günü gün boyunca tekme tokat hakaret içinde geçmişti. Korkum hat safhada idi. Eşim gün içerisinde beni sebepli, sebepsiz defalarda kez dövmüştü. Olay birden gelişti. Böyle olsun istemezdim. Pişmanım, çok pişmanım. 15 yıl çile çektim. Böyle olsun istemezdim. Hep çocuklarımı korumaya çalıştım. 2 tane kız çocuğum için bunca yıldır her şeye boyun eğdim."

BERAAT KARARI ÇIKTI

Mahkeme heyeti, "Her ne kadar sanık Damla K. hakkında eşi olan Fikret K.'yı kasten öldürdüğü iddia edilmiş ise de maktulün, sanık ile evlendiği tarihten itibaren 15 yıl boyunca aralıksız olarak sanığa sözlü ve fiili şiddet uyguladığı, çocukları ile birlikte sürekli kötü yaşam koşullarına maruz bıraktığı, suç tarihinde de sanığı sebepsiz yere ve birden fazla çocukları ile birlikte darp ettiği, sanığın suç tarihinden sonra da çocukları ile birlikte sürekli olarak ağır şiddete ve kötü yaşam koşullarına maruz bırakılacağı ihtimalinin muhakkak olduğu ortadadır." ifadelerini kullandı.

Heyet, sanık Damla K.'ya, meşru savunma koşulları içinde eylemi gerçekleştirdiğinden ötürü beraatına karar verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika 3.Sayfa Şiddet Gördüğü Eşini Öldüren Kadın, Meşru Müdafaadan Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • serra: işte bu helal olsun beraat kararı veren hakime. 9 1 Yanıtla
  • amedli: büyle savcanin ta bilmem neyine büyle nefsi müdafami olur Adam yatiyor kadin kafasina tüphuruyor büyle nefsi düfa ancak türk savcilarda gürürnür yazik büyle savcilara 0 4 Yanıtla

Advertisement