Kütahya'da Tarla Sahibinin Hassasiyeti Orman Yangınını Önledi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kütahya'da Tarla Sahibinin Hassasiyeti Orman Yangınını Önledi

Kütahya\'da Tarla Sahibinin Hassasiyeti Orman Yangınını Önledi
23.07.2024 17:02

Kütahya'da çıkan anız yangınında tarla sahibinin gösterdiği hassasiyet sayesinde orman yangını önlendi. Yangına müdahale eden ekipler ve köylülerin yardımıyla yangın kısa sürede kontrol altına alındı. İl Orman Yangınları Komisyonu tarafından alınan karara göre, anız tarlalarından ormana sirayet edebilecek yangınları önlemek için tarla sahipleri tarafından tarlalar hasat edildikten sonra mineral toprak ortaya çıkarılması gerekmektedir. Yetkililer, duyarlı üreticiye teşekkür etti.

Kütahya'daki anız yangınında tarla sahibinin gösterdiği hassasiyet orman yangınını önledi.

Yangına arazöz, hizmet aracı, 6 personel ve köylülerin müdahalesi ile yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Anız yangınında tarla sahibinin gösterdiği hassasiyetin muhtemel bir orman yangınını önlediği ortaya çıktı.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yangınla ilgili paylaşımda bulundu.

Paylaşımda İl Orman Yangınları Komisyonu'nun aldığı, "Kütahya ili sınırları dahilinde orman sınırlarına bitişik bulunan anız tarlalarından ormana sirayet edebilecek muhtemel bir yangını engellemek amacıyla mal sahipleri tarafından tarlalar hasat edildikten sonra 5 metre genişliğinde mineral toprak ortaya çıkarılacaktır" kararı hatırlatıldı.

Yetkililer, ismini açıklamadığı duyarlı üreticiye teşekkür etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kütahya'da Tarla Sahibinin Hassasiyeti Orman Yangınını Önledi - Son Dakika


Advertisement