Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, DALKO Su Ürünleri Kooperatifi'nden temin ettiği tekneyi hizmete sundu - Son Dakika
3.Sayfa

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, DALKO Su Ürünleri Kooperatifi'nden temin ettiği tekneyi hizmete sundu

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, DALKO Su Ürünleri Kooperatifi\'nden temin ettiği tekneyi hizmete sundu

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kontrol hizmetlerinde kullanılmak üzere DALKO Su Ürünleri Kooperatifi'nden temin ettiği tekneyi hizmete sundu. DALKO Su Ürünleri Kooperatifi tarafından İl Müdürlüğü'ne tahsis edilen teknenin protokolü Ortaca'nın Dalyan Mahallesinde imzalandı. Tekne, İztuzu Plajı'nda su ürünleri kontrolü yapmak için kullanıldıktan sonra Dalyan Kanalı'nda dip temizliği gerçekleştirildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, teknenin kontrol ve denetim amacının yanı sıra farkındalık çalışmalarında da kullanılacağını belirtti.

06.10.2023 09:46  Güncelleme: 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kontrol hizmetlerinde kullanılmak üzere DALKO Su Ürünleri Kooperatifi'nden temin ettiği tekneyi hizmete sundu. DALKO Su Ürünleri Kooperatifi tarafından İl Müdürlüğü'ne tahsis edilen teknenin protokolü Ortaca'nın Dalyan Mahallesinde imzalandı.

DALKO İdari ve İşletme Tesisi bahçesinde gerçekleştirilen protokol imza töreninin ardından tekne, protokolün de katılımıyla İztuzu Plajı'na hareket etti. Burada gerçekleştirilen ilk su ürünleri kontrolünün ardından Dalyan Kanalı'na geçildi. Dalyan Kanalı'nda DALKO ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü dalış timleri eş zamanlı olarak dip temizliği gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saat süren temizliğin ardından denizden çıkarılan atıklar, kooperatife ait feribotun güvertesinde toplanarak imha noktasına götürüldü.

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, teslim alınan teknenin, sadece kontrol ve denetim amacıyla değil aynı zamanda farkındalık çalışmalarında da kullanılacağını belirterek, " Türkiye'de dalış ekibi kuran tek İl Müdürlüğü olarak denizlerimizin temiz kalması için verdiğimiz mücadelede biraz daha güçlendik. Hayalet ağ, tonoz ve atık temizliği faaliyetlerimizin yanında, aynı zamanda deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliğinin devamı için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerini kurumumuza tahsis edilen bu tekne ile gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Örneğin Dalyan'da sıklıkla yaşadığımız sorunlardan biri de, özellikle turizm döneminde deniz kaplumbağalarının insan eliyle beslenmesi ve bunun getirdiği tehlikelerdir. Ekiplerimiz, artık denizde de saha çalışması yapacak ve turizm teknelerini bu gibi konularda uyararak misafirlerimizi bilgilendirecek. Bu vesileyle, tekneyi kurumumuza tahsis eden DALKO Kooperatifimize bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Su ürünleri kontrol ve denetim teknesi hizmete girmesi törenine, Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Evren Ekmekci, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve DALKO Kooperatif Başkanı Arif Yalılı katıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, DALKO Su Ürünleri Kooperatifi'nden temin ettiği tekneyi hizmete sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement