Rize'de Heyelan 2 Can Aldı - Son Dakika
3. Sayfa

Rize'de Heyelan 2 Can Aldı

Rize'nin Pazar ilçesinde şiddetli yağış sonrası meydana gelen heyelanda yıkılan evin altında kalan 25 yıllık evli karı-koca hayatlarını kaybetti.

18.10.2016 06:54  Güncelleme: 08:31

Rize'de etkili olan şiddetli yağış Pazar İlçesi Aktaş Köyü İnce Mahalle'de bu gece saat 00:30 sularında heyelana yol açtı. Meydana gelen heyelanda Kemal Doğan (60) ve Ümmiye Doğan (58)'ın yaşadığı ev heyelan altında kaldı.

KAYMAKAM DA OLAY YERİNDEYDİ

Komşuların haber vermesi üzerine AFAD, Jandarma ve Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı. Pazar Kaymakamı Selçuk Arslan da arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip etti.


25 YILLIK EVLİ ÇİFT ÖLÜME UYKUDA YAKALANDI

Sabah saatlerinde Doğan çiftinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Yaklaşık 25 yıldır evli olan çifti ölüm uykudayken yakaladı. Doğan çiftinin çocukları bulunmadığı öğrenildi. Doğan çiftinin enkaz atından çıkartılan cansız bedenleri morga konulmak üzere ambulansla bölgeden alındı.


Pazar Kaymakamı Selçuk Arslan, heyelana dün gün boyu yağan şiddetli yağışların neden olduğunu belirtti.

"ÇAY TOPLAMAK İÇİN GELDİLER, TOPRAK ALTINA KALDILAR"

Aktaş Köyü'ndeki heyelanda toprak altında kalarak ölen Ümmiye ve Kemal Doğan çiftinin İstanbul'dan çay toplamak için memleketlerine geldikleri ve dönüş için hazırlık yaptıkları belirlendi.


"KİMSEM KALMADI"

Heyelanda ağabeyini kaybeden Fatma Doğan, sabaha karşı büyük bir gürültü ile uyandıklarını belirterek, "Yardım çığlıkları attık. İlk anda sesimizi duyan olmadı. Büyük bir felaket yaşadık. Annem babam yoktu. Hayattaki tek yakınım ağabeyimdi. Kimsem kalmadı, yalnız kaldım" diyerek gözyaşı döktü. Doğan çiftinin komşuları da, gece boyu devam eden şiddetli yağış nedeniyle yamacın büyük bir gürültü ile koptuğunu ve evin toprak altında kaldığını anlattı.


Çiftin cenazesi yarın kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Rize\'de Heyelan 2 Can Aldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Rize'de Heyelan 2 Can Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement