Şanlıurfa'ya canlı hayvan giriş çıkışı yasaklandı
Şanlıurfa'da şap hastalığı ile mücadele çalışması başlatıldı
Hayvan pazarları dezenfekte edildi
ŞANLIURFA - SAT-2 serotipi şap hastalığına karşı tedbir amaçlı kapatılan Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı, Eyyübiye Belediyesi temizlik işleri tarafından temizlenerek dezenfekte edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın SAT-2 serotipi şap hastalığına karşı aldığı önlemler çerçevesinde canlı hayvan giriş çıkışının yasaklandığı Şanlıurfa'da, pazar yeri gerekli çalışmalar tamamlanana kadar kapatıldı. Kapatılmanın ardından hayvan pazarında detaylı temizlik yapan Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, tüm alanı yıkayarak dezenfekte etti.
Türkiye'de en son 60 yıl önce görülen serotipi şap hastalığına karşı aşı geliştirme çalışmalarının devam ettiği bildirilirken, çok hızlı yayılan hastalığa karşı aşılama tamamlanana kadar iller arası sevkiyatlar yasaklandı. Aşılama çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir ay içerisinde normale dönüleceği bildirildi.
Son Dakika › Güncel › Şanlıurfa'ya canlı hayvan giriş çıkışı yasaklandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.