Şarbon Karantinasına Alınan Mahallelerde Aşı Yapıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Şarbon Karantinasına Alınan Mahallelerde Aşı Yapıldı

Şarbon karantinasına alınan mahallelerde aşı yapıldıDENİZLİ - Denizli'nin Çivril ilçesinde şarbon hastalığı şüphesiyle karantinaya alınan 4 mahallede aşı çalışması yapıldı.

16.11.2017 17:16

Şarbon karantinasına alınan mahallelerde aşı yapıldı

DENİZLİ - Denizli'nin Çivril ilçesinde şarbon hastalığı şüphesiyle karantinaya alınan 4 mahallede aşı çalışması yapıldı.

Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe müdürlüğüne bağlı ekipler Şarbon karantinası sonrası Emirhisar mahallesinde aşılama çalışmalarına başladı. Emirhisar mahallesinde başlayan aşılama çalışmalarının Haydan, Ömerli ve İnceköy mahallelerinde devam edeceği belirtildi. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılan besihanelerden başlayan aşılama çalışmalarının hafta sonu da devam edeceği ve dört mahallede bulunan küçükbaş ve kanatlı tüm hayvanların aşılanacağı belirtildi. Aşılama çalışmalarının gecikmemesi için ikişer kişilik 6 ekip oluşturulduğu ifade edildi.

Denizli'nin Çivril ilçesinde görülen şarbon hastalığı nedeniyle Emirhisar, Haydan, Ömerli ve İnceköy mahalleleri karantina altına alınmış, karantinaya alınan mahallelerde 21 gün boyunca büyükbaş, küçükbaş ve tek tırnaklı hayvan alım satımlarının yasaklandığını bildirmişti.

Şarbon Karantinasına Alınan Mahallelerde Aşı Yapıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Şarbon Karantinasına Alınan Mahallelerde Aşı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement