Seyyar Satıcılara Sivil Baskın...mısır Satan Kadın Tezgahı Alınınca Ortalığı Birbirine Kattı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Seyyar Satıcılara Sivil Baskın...mısır Satan Kadın Tezgahı Alınınca Ortalığı Birbirine Kattı

18.08.2017 11:17

Seyyar satıcılara sivil baskın.

Seyyar satıcılara sivil baskın... Mısır satan kadın tezgahı alınınca ortalığı birbirine kattı

Müşteri gibi gelen sivil kıyafetli zabıtaları karşısında gören esnaf ne yapacağını şaşırdı

Tezgahı alınan kadın satıcı sinirlenip mısırları etrafa fırlattı, zabıtaya söylemediğini bırakmadı

'Bir şey satmıyorum, uyumaya gidiyorum' diyen Senegalli'nin üzerinden onlarca saat çıktı

ANTALYA - Antalya'da zabıta ekipleri seyyar satıcılara yönelik sivil baskın düzenledi. Polis ve çevik kuvvet ekiplerinin de eşlik ettiği operasyonda sivil zabıta ekiplerini bir anda karşılarında gören seyyar satıcılar neye uğradığını şaşırdı, kaçmaya bile fırsat bulamadı. Sivil baskında seyyar olarak mısır satan bir kadının malzemelerine el koymak isteyen zabıtaya direnen kadın mısırları zabıtaya fırlatırken ekmeğini aldıkları gerekçesiyle hakaretler yağdırdı. Satış yapmadığını ve uyumaya gittiğini söyleyen Senegalli bir satıcının ise üzerinden onlarca saat çıktı. Baskında onlarca saatçinin tezgah ve ürünlerine el konuldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Zabıta ekipleri, dün akşam 21.00 sıralarında seyyar satıcılara yönelik operasyon düzenledi. Sivil kıyafetlerle Kapalı yol, Atatürk Caddesi, Üç Kapılar ve Yener Ulusoy Bulvarı üzerinde operasyon düzenleyen 20 kişiye yakın zabıta ekibine, polis ve çevik kuvvet ekipleri de destek verdi. Operasyonda, sivil giyinen ekipleri bir anda karşılarında gören seyyar satıcılar neye uğradığını şaşırırken, bazıları ise zabıtaları tanıyıp tezgahını bırakarak kaçtı. Ekipler, caddeler üzerinde görüntüyü bozan, yol geçişlerini engelleyen, satış izni bulunmayan ve sağlığa aykırı ürün satma girişiminde bulunan seyyar satıcıların ise tezgah ve sattıkları malzemelere el koydu.

"Yarın onlara ekmek yedirmem Ramazan"

Zabıta ekiplerinin ansızın baskını karşısında neye uğradığını şaşıran bir kadın satıcı ise zabıta ile güvenlik güçlerine zor anlar yaşattı. Sattığı mısırlar ile diğer eşyalarını alarak sadece tezgahını vermek isteyen kadın, malzemelerinin de alınacağı öğrenince adeta çılgına döndü. Mısırlarını ve piknik tüpünü vermek istemeyen kadın satıcı, tüm ürünlerinin alınmasının ardından mısırları etrafa fırlatarak zabıta komiserine söylemediğini bırakmadı. Sinir krizi geçiren kadın, önce mısırları etrafa fırlattı, ardından diğer satıcıların tezgahlarının alınmadığını iddia etti. Polis tarafından sakinleştirilmeye çalışılan kadın, "Yarın onlara ekmek yedirmem Ramazan" diyerek zabıta komiserine seslendi, tezgahının geri gelmeyeceğini anlayınca ise yine zabıta komiseri hakaret ederek tepki gösterdi.

"Bir şey satmıyorum, uyumaya gidiyordum"

Yine operasyon sırasında saat sattığı tespit edilen Senegal uyruklu bir satıcı ile ekipler arasındaki diyalog da dikkat çekti. Zabıtaları az Türkçesi ve el işaretleriyle 'Bir şey satmıyorum, uyumama gidiyordum' diyerek ikna etmeye çalışan Senegalli satıcının üstünden onlarca saat çıktı. Polisin pasaport ve diğer evraklarını da incelediği Senegalli satıcının çalışma Türkiye'de çalışma izninin olmadığı öğrenildi.

Yaklaşık 3 saat süren operasyonda onlarca satıcının tezgah ve ürünlerine el konulurken, satıcılara bir daha seyyar olarak satış yapmamaları konularında da uyarı yapıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Seyyar Satıcılara Sivil Baskın...mısır Satan Kadın Tezgahı Alınınca Ortalığı Birbirine Kattı - Son Dakika


Advertisement