Yabancılara oturma izni düzenleyen şirketlere denetim - Son Dakika
Son Dakika Logo
3.Sayfa

Yabancılara oturma izni düzenleyen şirketlere denetim

10.05.2023 11:57

İstanbul'da yapılan denetimlerde usulsüzlük tespit edilen 3 iş yerine 460 bin lira para cezası kesildi. 2 kaçak göçmen sınır dışı edildi. Danışmanlık şirketleri mühürlendi.

Yabancılara 'oturma izni' düzenleyen şirketlere denetim

Denetimlerde 2 kaçak göçmen yakalanırken, iş yerlerine 460 bin lira idari para cezası uygulandı

İSTANBUL - Türkiye'deki yabancılara 'oturma belgesi' düzenleyen şirketlere yönelik İstanbul'da yapılan denetimlerde, usulsüzlük tespit edilen 3 iş yerine 460 bin lira para cezası kesildi, 2 kaçak göçmen sınır dışı edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da 'danışmanlık' şirketi adı altında çeşitli sahte belgeler ile yabancı uyruklu kişilere oturma ve ikamet izni başvurularına aracılık eden iş yerine bir dizi denetim yapıldı. Bahçelievler'de 3 Mayıs'ta 3 farklı iş yerine SGK, maliye, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve zabıta ekipleri ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde 2 yabancı uyruklu şahsın izinsiz olarak çalıştırıldığı tespit edildi. Denetimde yakalanan 2 kişi sınır dışı işlemleri için geri gönderme merkezine teslim edildi. Baskın yapılan iş yerlerine ise çeşitli usulsüzlüklerden dolayı 460 bin lira idari para cezası uygulandı. Usulsüz faaliyetlerde bulunan ve resmi evrakta sahtecilik yaptıkları belirlenen 'danışmanlık' şirketlerinin mühürlendiği öğrenildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Yabancılara oturma izni düzenleyen şirketlere denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement