Burun Estetiği Neden Tercih Edilir? – Dr. Salih Onur Basat - Son Dakika
Advertorial Haberler

Burun Estetiği Neden Tercih Edilir? – Dr. Salih Onur Basat

Burun Estetiği Neden Tercih Edilir? – Dr. Salih Onur Basat

Burun estetiği nefes almakta zorlanan ve görsel olarak burnunda şekilsel bozukluğu bulunan kişilere uygulanır. Yapılan cerrahi müdahaleler sonucunda nefes alma problemleri giderilirken burun yeniden şekillendirilir.

15.10.2021 14:08  Güncelleme: 15:22

Burun estetiği günümüzde en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Dolayısı ile bu kadar fazla tercih edilmesi bu konuda hizmet sunan klinik ve cerrah sayısını arttırmıştır. Burunda doğuştan şekilsel bozukluk olabileceği gibi sonradan meydana gelen kaza ve yaralanmalar sonucunda da hasar oluşabilir.

Tüm bu kusurların giderilmesi için burun estetiği gerekli bir müdahaledir. Bu nedenle burun estetiği sonrası birçok kişi yüz hatları ile uyumlu bir burun yapısına kavuşmuş olur.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir?

Burun formunu yeniden şekillendirmek amacıyla yapılan cerrahi müdahaleye denir. Rinoplasti ameliyatı genel anestezi altında hastaya uygulanır. Ameliyat öncesi yapılan planlamalar tamamen kişiye özel işlemlerdir.

Kişinin yaşadığı problem doğrultusunda en uygun teknik kullanılarak ameliyat tamamlanır ve hasta bir gece müşahede altında tutulur. Operasyon öncesi hastaların burun estetiği fiyatları hakkında fikir sahibi olmasında fayda bulunur.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

Medikal estetikte yaşanan yenilikçi ve teknolojik gelişmeler operasyonların başarı oranını her geçen gün artırıyor. Rinoplasti olarak bilinen burun estetiği iki farklı şekilde hastalara uygulanır. Açık rinoplasti burun cildinin kaldırılarak burnun şekillendiği işlemdir.

Dolayısıyla uygulama sonrası cilt yüzeyinde dikiş izleri bulunur. Kapalı rinoplasti de ise burun deliklerinden içeri girilir ve bu şekilde müdahale edilir. Kapalı rinoplasti dedi ki siz olmadığı için daha fazla tercih edilir. tercih edilen yönteme göre değişir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Burun estetiği sağlıklı nefes almak ve güzel bir buruna sahip olmak amacıyla uygulanır. Dolayısıyla burnun kemerli bir yapıya sahip olması, burun ucu düşüklüğü, burun genişliği gibi durumlarda burun estetiği tercih edilir.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun estetiği sonrasında hastanın oturur vaziyette dinlenmesi gerekir. Özellikle baş bölgesi her zaman dik tutulmalıdır. Hastaların ameliyat sonrası beslenmesine dikkat etmesi ve bu süreçte burnu dış darbelere karşı koruması gerekir.

Burun (Rinoplasti) Estetik Ameliyatı Sonrası İyileşme Nasıl Olur?

Burun estetiği sonrasında pek çok hasta aynı gün taburcu edilir. Günümüzde artık kolay bir estetik olarak kabul edilen burun estetiği sonrasında iyileşme kişinin dikkatine bağlıdır.

Ameliyat sonrası hasta ilk 10-15 günlük süreçte beslenmesine ve hareketlerine dikkat ettiği takdirde kısa sürede toparlanır.

İstanbul'da Kaç Gün Kalmalı ve Kaç Gece Hastanede Kalmalıyım?

Burun estetiği konusunda İstanbul en çok tercih edilen şehirlerin başında gelir. Çünkü burası insanlara birçok açıdan seçenek sunuyor. Bu nedenle estetik yapacak klinik ve doktor belirlendikten sonra ameliyat gerçekleşir.

Hastalar bir gün sonra ya da aynı gün taburcu edilirler. Ameliyat sonrası hasta yakından takip edileceği için hastanın en az 15-20 gün İstanbul'da kalması gerekir.

Hasta Ne Zaman Taburcu Olur?

Burnun şekli ve tercih edilen yönteme bağlı olarak gerçekleşen burun estetiği ameliyatı sonrasında hastalar 7-8 saat sonra taburcu edilirler. Bunun dışında bazı hastalar ise bir gece hastanede takip edilirler.

Estetik Sonrası Hastasında Çok Ağrı Olur Mu? Morluk ya da Şişkinlik Olur Mu?

Günümüzde kolay bir ameliyat olarak adlandırılan burun estetiği sonrasında hafif ağrı, morluk ve şişlik görülebilir. Bunlar tamamen geçici yan etkilerdir.

Burun Estetiği Fiyatları 2021

Burun estetiği fiyatları hastanın burun şekline, uygun görülen yönteme ve doktorun deneyimine göre belirlenir.

hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Son Dakika Advertorial Haberler Burun Estetiği Neden Tercih Edilir? – Dr. Salih Onur Basat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement