Dijitalleşen Bankacılık Sektörü - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Dijitalleşen Bankacılık Sektörü

Dijitalleşen Bankacılık Sektörü

Global dünyada geleneksel anlamda var olan tüm bankacılık faaliyetlerinin büyük bir hızla dijital ortamlara dönüşmesi ile birlikte giderek yoğunlaşan yatırımların ilk adresi olarak dijital bankacılık uygulamaları ile karşılaşıyoruz.

28.10.2020 12:45  Güncelleme: 13:28
İlandır

Global dünyada geleneksel anlamda var olan tüm bankacılık faaliyetlerinin büyük bir hızla dijital ortamlara dönüşmesi ile birlikte giderek yoğunlaşan yatırımların ilk adresi olarak uygulamaları ile karşılaşıyoruz. Dijital bankacılık nedir sorusunun yanıtını ise farklı alternatiflerle vermek oldukça kolay. Bu sorunun cevabına en net karşılık internet bankacılığı veritabanı ile sağlanıyor. En temel anlamıyla internet erişimi olan cihazlardan bankacılık işlemlerinin yürütülmesine olanak tanıyan dijital bankacılığın en büyük ayağını ise internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamaları oluşturuyor. Müşteriler için bireysel ve ticari tüm işlemler için şubeye gitmeye gerek kalmadan kullanım sağlıyor. Zaman ve enerji tasarrufu sağlayan şubesiz bankacılık, banka açısından ise müşteri kitlesini artırmak adına en büyük fırsatları sunuyor. Bankacılık sektörünün verimliliğini artıracak en büyük adımlar için geliştirilen teknolojik değişimlere ayak uydurmak ve bu değişimler için öncü olmak her bankanın kendi bünyesinde yarattığı devrimlerle birlikte müşteri kitlesini genişletiyor.

Teknoloji Hızı ve İş Bankası

Kurulduğu günden bu yana geleneksel bankacılık anlayışını başarı ile yürütmüş olan bir banka olarak karşınıza çıkan İş Bankası ile dijital bankacılık işlemlerinin de en büyük örneklerini görüyoruz. Dijital banka olma yolunda Türkiye'deki ilk adımları atan bir banka olarak teknolojik gelişmelere yüklü yatırımlar yapan bir banka olan İş Bankası ile tüm bankacılık işlemlerinizi çok daha zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 2008 yılından bu yana İş Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevini yöneten , 2020 yılının teknolojik gelişmeler açısından çığır açan bir yıl olduğunu ve bu dönemde toplumun ihtiyaçlarını karşılamak adına dijital bankacılık adına çok daha fazla yatırıma ihtiyaç duyulduğunu söylüyor. Modern bankacılık olarak dile getirilen dijital bankacılığın aslında popüler bir gelişim değil geleceğin bankacılığı olarak görüldüğü, bu vizyon ile hareket eden kurumların zamanla aslında şuan yapılan yatırımlarının oldukça yerinde olduğunu anlayabileceğiz.

Dijitalleşen Ekonomi ve Dijitalleşen Bankacılık

Özellikle teknolojinin ilerlediği ve hayatlarımıza fazlasıyla dahil olduğu bu süreçte çok daha hızlı ve pratik çözümleri sağlamak adına teknolojik yatırımların geliştirilmesi gerekliliğini söyleyen Aran, teknolojik gelişmeler açısından bu dönemi bir fırsat olarak değerlendiriyor. Ekonomik anlamdaki karamsarlığını atan ve bu sürecin ülke çapında 5 yılda ilerlemesi beklenen gelişmelerin çok kısa bir sürede ilerlediğini söyleyen Aran, bu sürecin kurtarıcı etkilerinin olacağına dikkat çekiyor. Türk toplumunun teknolojiyi fazla tüketen bir toplum olduğunu ve Türkiye'yi ülke altyapısı ve donanımı anlamında bu sürecin getirilerine en hazırlıklı ülke olarak gördüğünden söylenebilir. Giderek dijitalleşen ekonominin bu sürecin en büyük çerçevesi olacağını vurguluyor. Dijital dönüşüme öncülük edebilmek için yüklü miktarda yatırımlar yapan Hakan Aran İş Bankası'nın yapay zeka ile geliştirilen dijital bankacılığın öncüsü olduğunu vurguluyor. Çok kısa bir süre içerisinde hayatın doğal akışının bir parçası olacağını öngörüyor. Geleceğin para birimi ne olacak bilmesekte geleceğin bankacılığının dijital olacağı kaçınılmaz bir değişim olacaktır.

Son Dakika Advertorial Sondakika Dijitalleşen Bankacılık Sektörü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement