1300 yıl önce öldürüp mezarlığa gömmüşler! Bilim insanları sır cinayeti aydınlattı - Son Dakika
Dünya

1300 yıl önce öldürüp mezarlığa gömmüşler! Bilim insanları sır cinayeti aydınlattı

1300 yıl önce öldürüp mezarlığa gömmüşler! Bilim insanları sır cinayeti aydınlattı

Çin'in merkezindeki eski bir mezarlıkta soyguncular tarafından yapılan kazıdan sonra ortaya çıkan insan iskeletinin, 1300 yıl önce cinayete kurban giden bir genç olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, katillerin suçtan sıyrılmak için genç adamı mezarlığa gömdüğünü tespit etti. Ayrıca gencin vücudunda 13 ölümcül bıçak izi bulundu.

21.11.2021 14:37  Güncelleme: 14:41

Texas A&M Üniversitesi'nden baş yazar Profesör Qian Wang öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmadan ilginç sonuçlar çıktı. Bilim insanları, Çin'in Ningxia kentindeki bir mezarlıkta soyguncular tarafından gün yüzüne çıkarılan iskeleti inceledi. Araştırma sonucunda, genç adamın nasıl öldüğü belirlendi.

13 ÖLÜMCÜL BIÇAK DARBESİ

Araştırmacılar, başında ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar olan gencin 13 ölümcül bıçak darbesi aldığını belirledi. Bilim insanlarının araştırmasına göre karşısındakilere gücü yetmeyen genç, bir süre sonra teslim olmak zorunda kalıyor. Saldırganlar da suçlarını gizlemek için o dönem sık kullanılan taktiklerden biri olan mezarlığa gömme yöntemini seçiyor.

"BU DURUMLA İLK DEFA KARŞILAŞIYORUZ"

Profesör Qian Wang, araştırmanın kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, "Bu durumla ilk defa karşılaşıyoruz. Çünkü modern cinayet vakalarında kurbanı mezarlığa gömmek karşılaştığımız bir olay değil. Saldırganlar, cezadan kaçmak için böyle bir yöntem benimsemişler" ifadelerini kullandı.

Öldürüp mezarlığa gömmüşler! Bilim insanları 1300 yıllık cinayeti aydınlattı

Son Dakika Dünya 1300 yıl önce öldürüp mezarlığa gömmüşler! Bilim insanları sır cinayeti aydınlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Kzk : Failleride bulup ifadesini ayın yoksa inanmam 0 0 Yanıtla

Advertisement