Çinli Müslümanlar Bayramda Camileri Doldurdu - Son Dakika
Dünya

Çinli Müslümanlar Bayramda Camileri Doldurdu

Çinli Müslümanlar Bayramda Camileri Doldurdu

Çin’in başkenti Pekin’de yaşayan Müslümanlar, bayram namazı için camilere akın etti.

29.07.2014 11:43

Çin'in başkenti Pekin'de yaşayan Müslümanlar, bayram namazı için camilere akın etti.

Çin'de Ramazan'a Türkiye'den bir gün geç başlandığı için bayram namazı da bu sabah kılındı. Çinli Müslümanlar ailece camilere giderek bayram namazını kıldı. Bayram sabahı kentin önemli camilerine ulaşan yollar ile camilerin yakınındaki dükkan ve restoranlar dolup taştı. Pekin'de en çok ilgi gören cami, her yıl olduğu gibi başkentin en büyük ve en eski camisi olan Niujie Camii oldu. Çinli Müslümanların yanı sıra çalışmak veya eğitim görmek için farklı ülkelerden Çin'e gelen Müslümanlar da camileri doldurdu.

Nijer'den geldiğini ve Pekin'de çalıştığını belirten Maman Ada, "Niujie Camii'ne bayram namazı için geldim. Tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Türkiye, ABD, Fransa, Çin, Afrika, dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslümanlara bolluk ve barış içinde bir bayram diliyorum" diye konuştu.

Bayram sabahı eşiyle beraber Niujie Camii'ne gelerek dua ettiklerini söyleyen Xu soyadlı Çinli genç kadın ise, "Zamanımız olduğunda, tatillerimizde sık sık ibadet için Niujie'ye geliyoruz. Bugün Ramazan Bayramı başladı, çok sevinçliyiz" dedi.

Çin'de resmi kayıtlara göre 20 milyonun üzerinde Müslüman yaşıyor. Müslüman nüfus, yoğun olarak Sincan, Gansu, Ningxia ve Qinghai bölgelerinde bulunuyor. - PEKİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Çinli Müslümanlar Bayramda Camileri Doldurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement