İnsanlık Tarihine Damga Vuran İki Fotoğraf - Son Dakika
Dünya

İnsanlık Tarihine Damga Vuran İki Fotoğraf

İnsanlık Tarihine Damga Vuran İki Fotoğraf

Kardeşinin cansız bedenini yakılması için sırtında taşıyarak getiren Japon çocuk ve açlıktan ölmeye mahkum edilen Moğol kadının fotoğrafları insanlık tarihine damga vurdu.

01.07.2015 15:58  Güncelleme: 16:32

İnsanlık tarihi varolduğundan bugüne kadar çok önemli bir süreçten geçmişti. Yerleşik hayata geçik toplumsallaştıktan sonra toplum yaşamını düzenleyen kurallar koymuşlardır. Zamanla amacından sapan bazı kurallar insanlık tarihine kara leke olarak geçmiştir.

Gördüğünüz fotoğraf Joe O'Donnell tarafından Nagazaki'deki bombalamadan kısa süre sonra çekilmişti. Joe O'Donnell'in oğlu, özellikle bu fotoğrafın babasını çok derinden etkilediğini anlatmıştı.

TEK BİR DAMLA GÖZYAŞI DÖKMEDİ

Fotoğrafta gördüğünüz küçük çocuk ölü. Onu taşıyan çocuk, onun ağabeyi. Kardeşinin naaşını bir krematoryumda yakılması için çıplak ayak sırtında taşıdı. Kardeşinin yakılmasını izlerken tek bir damla gözyaşı dökmedi, ama dudaklarını ısırmaktan kanatmıştı.

O çocuk, kendisi için en değerli varlıklardan birini kaybetti o bombalamada. Yine de kardeşini arkada bırakmadı ve sırtında taşıdı.

ÖLMEYE MAHKUM EDİLDİ

Bu fotoğrafta ise, Stefan Passe tarafından çekildi ve National Geographic'in 1913'teki sayısında basıldı. Fotoğrafın başlığı oldukça net: "Moğol bir kadın açlıktan ölmeye mahkum edildi."

YILLARCA KİLİTLİ TUTULUYORLARDI

Daha önceden bölgeye giden ziyaretçiler, insanların doğru düzgün oturamadıkları veya yatamadıkları kutuların içerisinde bazen yıllarca kilitli tutulduklarını anlatmışlardı. Bazı kutular halka açık yerlere konulurdu, böylelikle etraftaki insanlar isterlerse mahkuma kutunun üzerindeki küçük delik aracılığıyla yemek verebiliyorlardı.

Küçük suçlardan ceza alanlar, bir ya da birkaç hafta kutunun içerisinde tutulurken, suça göre kutunun içerisinde geçirilen süre değişebiliyordu. Stefan Passe, fotoğrafta gördüğünüz kadının akibeti ile ilgili umutsuzluğa kapılmıştı.


Son Dakika Dünya İnsanlık Tarihine Damga Vuran İki Fotoğraf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • bingollu zaza hasan: biz zazalar asil kürtüz.bazi cahiler her yerde var. beyaz kürtler helal olsun. bingölde silecez akpyi 66 32 Yanıtla
  • mir oglu: Allah iyi ki cehennemi yaratıı onu insanlar ve cinlerle dolduracak eğer cehennem olmsaydı kafirler ve zalimlerin yaptıkları onlara kar kalacaktı Allahın gazabı onlara yeter ne yaparsak onu görecez Allah zulmü ve yapanları kahretsin mazlumlara ceneti nasip etsin Amin 87 6 Yanıtla
  • Evlat: İşiniz gücünüz siyaset yapmak ve Erdoğani eleştirmek olmuş ayıp la Yunan Ekonomistler araştırma yaptı RTE olmasaydı bizim yerimiz Türkiye batardi nankörler geçmişiniz yok sizin ne gördünüz ki 41 17 Yanıtla
  • KOBRA: akpzihniyeti işte burada kahrolsun savaş yanlıları 8 46 Yanıtla
  • Eski ak partili: Erdoğan bu memleketi bitirdi 13 22 Yanıtla
  • BİZ ZAZALAR KÜRT DEĞİLİZ : insan olmaktan utandım 10 24 Yanıtla
  • Yusuf: İnsan degil bunlar 28 0 Yanıtla
  • azzbuzz: Adam dünyanın sonu geldi dese ona da siyaset yorumu yapacak 27 0 Yanıtla
  • CIIIISSSSSSS: Vay bee neler var neler şu hayatta... 26 1 Yanıtla
  • gül: aa mongol tirikolar:ddd 9 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement