Atlantik Konseyi 2014 Enerji ve Ekonomi Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

Atlantik Konseyi 2014 Enerji ve Ekonomi Zirvesi

Atlantik Konseyi 2014 Enerji ve Ekonomi Zirvesi

ABD Enerji Bakanı Moniz "Ukrayna'da yaşanan gelişmelerden sonra, G7 ülkeleri ve AB arasında enerji güvenliği konusunda işbirliği yapmanın önemi arttı." dedi.

20.11.2014 15:47  Güncelleme: 16:09

ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, Ukrayna'da yaşanan gelişmelerden sonra, G7 ülkeleri ve Avrupa Birliği arasında enerji güvenliği konusunda işbirliği yapmanın öneminin arttığını söyledi.

Moniz, Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde, enerji güvenliği konusunda Ukrayna ve Avrupa'nın diğer bölgelerinde, yaklaşan kışın nasıl geçeceğinin kısa vadede en önemli gündem konularından biri olduğuna işaret etti.

ABD'nin, Ukrayna hükümetine kış ayları için acil durum eylem planı konusunda yardımcı olduğunu belirten Moniz, "Ukrayna, Avrupa ortalamasının üç katı enerji israfı yapıyor. Bu nedenle enerji verimliliği Ukrayna'nın enerji güvenliğinde büyük öneme sahip. Ukrayna'da yaşanan gelişmelerden sonra, G7 ülkeleri ve AB arasında enerji güvenliği konusunda işbirliği yapmanın önemi arttı" dedi.

Küresel ısınmanın ciddi problem olduğuna dikkati çeken Moniz, bu problemle uğraşırken fosil kaynaklara olan talebin azalacağını, dolayısıyla mevcut enerji sistemini değiştirmenin ekonomik anlamda kolay olmadığını ifade etti.

Salonu duman kapladı

Öte yandan, Moniz'in bulunduğu yemekli toplantı sırasında havalandırmadan gelen yoğun duman nedeniyle salon boşaltıldı. Güvenlik görevlileri ise basın mensuplarının salona girişini engellemek istedi. Bu arada dumanın, ses kablosunun yanması sonucu çıktığı, havalandırma kapakları nedeniyle de tüm otele yayıldığı öğrenildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Atlantik Konseyi 2014 Enerji ve Ekonomi Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement