Atso Başkanı Çetin Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Atso Başkanı Çetin Açıklaması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye'nin dünya çapında bir markasının bulunmamasının önemli bir sorun olduğunu belirtti.

03.05.2016 11:23

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye'nin dünya çapında bir markasının bulunmamasının önemli bir sorun olduğunu belirtti.

ATSO koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulunca, kadın girişimciler için, "Markalaşma ve Pazarlama İletişiminde Doğru Adımlar" konulu çalıştay düzenlendi.

ATSO'dan yapılan açıklamaya göre, çalıştayın açılışında konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, oda olarak markalaşma çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydetti.Fiyat ile maliyet arasındaki farkın, yani kar marjını oluşturan faktörlerden birisinin marka gücü olduğunu belirten Çetin, bu nedenle markalaşmanın artık tüm sektör ve firmalar ile ülke ekonomileri için de yaşamsal bir konu olduğunu ifade etti. Çetin, "Dünyada dolar milyarderi sıralamasında ön sıralarda olan Türkiye'nin, dünya listelerinde markasının olmaması çok önemli bir sorunumuzdur. Bu tür çalıştayların Antalya'nın işletmelerinde marka bilincinin oluşturulmasına ve kentimizin marka liginde üst sıralara yükselmesine vesile olmasını diliyorum." değerlendirmesinmde bulundu.

Çalıştayda konuşan TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu da değişen dünyadaki rekabet ortamında markaların başarısının tüketicinin zihninde oluşturulan algı ile doğru orantılı olduğunu bildirdi. Kocaoğlu, "Algılar doğrultusunda markalarda sürdürülebilirlik ve pazarlama iletişiminde yeni trendler, inovasyon konularında günümüzdeki başarı ve liderlik anlayışını kuvvetlendirmek, değişen tüketici beklentileri ve ön görüleri hakkında konunun uzmanları tarafından katılımcıları bilgilendirmek amacı ile bu çalıştayı düzenledik." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Atso Başkanı Çetin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement