Bodrum'da Taşınmaz Satışı - Son Dakika
Ekonomi

Bodrum'da Taşınmaz Satışı

Bodrum'un Gökçebel köyünde bazı taşınmazlar ile devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz yüzeyi, kıyı, dolgu ve mendirek alanının özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 370 milyon lirayla Palmali Otelcilik Turizm ve Acentecilik Limited Şirketi verdi.

27.03.2015 15:10

Bodrum'un Gökçebel köyünde bazı taşınmazlar ile devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz yüzeyi, kıyı, dolgu ve mendirek alanının özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 370 milyon lirayla Palmali Otelcilik Turizm ve Acentecilik Limited Şirketi verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Muğla'nın Bodrum İlçesi, Gökçebel köyü 940, 941, 943, 947 ve 948 parsel numaralı taşınmazların "satış", 942 parsel numaralı taşınmaz ile devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz yüzeyi, kıyı, dolgu ve mendirek alanının "işletme hakkının verilmesi" yöntemleriyle bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi.

İhaleye Yüksel Proje Uluslararası AŞ, Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat AŞ ve Palmali Otelcilik Turizm ve Acentecilik Limited Şirketi katıldı.

İhalede, ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda verilen en yüksek teklif 320 milyon lira oldu, daha sonra elemeli tura geçildi. Elemeli turdaki en düşük teklifi veren Yüksel Proje Uluslararası AŞ, ihaleye devam edemedi. Daha sonra açık artırmaya geçilen ihalede başlangıç tutarı 360 milyon lira, artırım aralığı ise 1 milyon lira olarak belirlendi.

Açık arttırma, Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat AŞ ve Palmali Otelcilik Turizm ve Acentecilik Limited Şirketi arasında devam etti.

İhalede, en yüksek teklifi 370 milyon lira ile Palmali Otelcilik Turizm ve Acentecilik Limited Şirketi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bodrum'da Taşınmaz Satışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement