Caprice Grubu, Malezya'da 4 'Helal' Otel Yapacak - Son Dakika
Ekonomi

Caprice Grubu, Malezya'da 4 'Helal' Otel Yapacak

Caprice Grubu, Malezya\'da 4 \'Helal\' Otel Yapacak

Dünyada İslami standartları uygulayan ilk otelin kurucusu Caprice Gold Group, Malezya'da 4 otel inşa edecek.

09.09.2013 17:47  Güncelleme: 09:46

Dünyada İslami standartları uygulayan ilk otelin kurucusu ve 1. Uluslararası İslami Turizm Standartları Konferansı'nda dünyanın ilk 5 ve 7 hilal sertifikalarını alan Caprice Gold Group, Malezya'da, Kuala Lumpur, Langkawi, Penang ve İskenderiye'de 4 'Helal' otel inşa edecek.

Caprice Gold Group için Türkiye'ye gelen ve bu yıl 4.'sü düzenlenen Uluslararası Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'nda açılış konuşması yapan Malezya'nın Penang Eyaleti Ticaretten ve Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Hacı Abdül Malik Kasım, ardından Caprice Gold Group ile Penang Eyaleti arasındaki işbirliği anlaşmasının imzalandığı basın toplantısına katıldı.

Caprice Gold Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz, imza töreninde yaptığı açıklamada, 1997'den beri Malezya ile önemli ticari ilişkiler yürüttüklerini ve geçen yıl düzenlenen 1. Uluslararası İslami Turizm Standartları Konferansı'nda dünyanın ilk hilal sertifikalarını aldıklarını söyledi. Bu gelişmenin Malezya'daki eyaletlerin ilgisini çektiğini belirten Akgündüz, Malezya'dan gelen teklif üzerine 3 noktada helal otel yatırımı yapma kararı aldıklarını açıkladı. Yatırım yapacakları bölgelerden ikisinin turistik Langkawi ve Penang adaları olduğunu ifade eden Akgündüz, diğer yatırımın başkent Kuala Lumpur'da olacağını söyledi. Akgündüz, 4. yatırımın da Malezya'nın güneyindeki Johor eyaletinde kurulan ve Singapur'un 5 katı büyüklüğünde olması planlanan "İskenderiye' şehrinde yapılacağını bildirdi.

Malezya'nın Penang Eyaleti Ticaretten ve Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Hacı Abdül Malik Kasım da, Caprice Termal Palas Didim'de iki gece konakladığını ve gözlem yaptığını söyledi. Otelin dolu olmasından ve sunulan hizmetin kalitesinden çok etkilendiğini belirten Malezyalı Bakan, Caprice Gold Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz'den Malezya'nın Penang eyaletine böyle bir yatırım yapmasını rica ettiklerini söyledi. Penang'ın Malezya'ya katkı sağlayan ikinci eyalet olduğunu ifade eden Hacı Abdül Malik Kasım, bu eyaletin elektronik konusunda çok geliştiği için "silikon vadisi" olarak adlandırıldığını söyledi.

Hacı Abdül Malik Kasım, Malezya hükümetinin helal sektörünün gelişmesi için çalıştığını ve sektörü desteklediğini belirtti. Grubun İslami otel konseptinin geliştirilmesi için işbirliği anlaşması imzalayacaklarını ifade eden Malezyalı bakan, İslami otel konseptine "aile resort konsepti" yaklaşımını getirmek istediklerini belirtti.

Caprice Gold Group'un bu konudaki tecrübe ve başarılarından yararlanmak istediklerini ve sadece turizm sektörüne yönelik değil, ticari alanlarda da helal ürünlerin geliştirilmesi konusunda Grup'tan yardımcı olmasını istediklerini ifade etti.

Dünyada İslam prensiplerine uygun ürünler olmadığı için, 2 milyarlık bu pazara ürünlerin sunulmasında Caprice Gold Group ile çalışacaklarını belirten Malezyalı Bakan, bu konuda da grubun çok aktif olacağına inandığını söyledi. Hacı Abdül Malik Kasım, tüm Müslümanları özellikle tüm Malezyalıları, Türkiye'ye gelerek Caprice Termal Palas Didim'de yaşadığı tecrübeyi yaşamaya davet ederek konuşmasını bitirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Caprice Grubu, Malezya'da 4 'Helal' Otel Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement