Analistler: Piyasalar Şu Anda Kusursuz İşleyen Bir "Ölüm Döngüsünde" - Son Dakika
Ekonomi

Analistler: Piyasalar Şu Anda Kusursuz İşleyen Bir "Ölüm Döngüsünde"

Analistler: Piyasalar Şu Anda Kusursuz İşleyen Bir "Ölüm Döngüsünde"

Citigroup analistlerine göre, piyasalar şu anda kusursuz işleyen bir "ölüm döngüsünde". Küresel ekonomi ve piyasaların kusursuz bir petrol kıyametiyle karşı karşıya.

05.02.2016 16:21  Güncelleme: 18:25

Rockefeller ailesinin kuruluşlarından Citigroup Bankası'nın analistleri son yayınladıkları notta, "Hepimiz Petromageddon*'dan (Dünyanın sonu geldiğinde yapılacağı kehanet edilen büyük kıyamet savaşı olarak bilinen Armageddon) korkmalıyız. Küresel resesyon hisselerde saklanacak hiçbir yer bırakmayacak. Nakit kazanıyor." dedi.

Citigroup analistlerine göre, piyasalar şu anda kusursuz işleyen bir "ölüm döngüsünde". Analistler küresel ekonomi ve piyasaların kusursuz bir petrol kıyametiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

"PETRO-KIYAMET GÖRÜLME RİSKLERİNİ ARTIRIYOR"

"Dört birbiriyle ilişkili fenomen küresel ekonomi ve finans piyasalarında negatif bir döngü görülmesine yol açıyor gibi gözüküyor." diyen analistlerine göre güçlü dolar, düşük emtia fiyatları, zayıflayan ticaret ve sermaye akımları ve gelişen ülke büyümelerinde görülen yavaşlama bir petro-kıyamet görülme risklerini artırıyor.

ŞİRKET KARLARI DAHA FAZLA DÜŞÜŞLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİR

Analistler, "ABD dolarındaki yukarı yönlü, petrol ve emtia fiyatlarında aşağı yönlü aşırı hareketlerin görüleceği bir yılın daha bu negatif döngüyü artıracağını ve gelişmekte olan ülkelerde yetkililerin deflasyonel güçler ve aşağı yönlü risklerle savaşmasının daha da zorlaşacağını varsaymak mantıklı gözüküyor." dedi. Şirket kârları ve hisse piyasaları da bu kıyamet senaryosunda daha fazla düşüşle karşı karşıya kalabilir. (Kaynak: businessht.com.tr)

Son Dakika Ekonomi Analistler: Piyasalar Şu Anda Kusursuz İşleyen Bir 'Ölüm Döngüsünde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement