Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

"2013 yılında özellikle boru, özelleştirmeyeceğimizin altını kalın çizgilerle çizerek söylüyorum.

31.12.2013 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "2013 yılında özellikle boru, özelleştirmeyeceğimizin altını kalın çizgilerle çizerek söylüyorum. Borun bazı işletmelerindeki hizmet alımlarının özelleştirilmesini, borun özelleştirilmesi olarak nitelememek, böyle tanımlamamak gerekir" dedi.

Yıldız,  Eti Maden İşletmelerinin Eskişehir- Kırka Boraks Penta Üretim Fabrikası'nda incelemelerde bulundu.

Yıldız, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, piyasanın borun özelleştirip özelleştirilmeyeceğini çok fazla merak ettiğini bildirdi.

"2013 yılında özellikle boru, özelleştirmeyeceğimizin altını kalın çizgilerle çizerek söylüyorum. Borun bazı işletmelerindeki hizmet alımlarının özelleştirilmesini, borun özelleştirilmesi olarak nitelememek, böyle tanımlamamak gerekir. O yüzden biz Türkiye'deki Eti Holding aracılığıyla yürütülen işlemlerin, kamu eliyle yürütülen işlemlerin, borun özelleştirilmesini yapmayacağız. Bir kısım hizmet alımlarını özelleştiriyoruz. Ancak o ayrı, bu ayrı...

2014 yılındaki hedefimiz bundan sonraki yıllardaki hedefimiz de borun kamu elinde kalıp özelleşmemesini sağlamaktır. Bin yıllık bor rezervimiz var. İnşallah bizler yalnızca torunlarımıza, geleceğimize değil, Türkiye'nin artık dünyadaki ilk 10 ekonominin arasında bulunduğu, borun katkılarını hep beraber burada görmüş olacağız. Son derece reel, ayakları yere basan politikalar izleniyor, enerji politikalarında ve stratejilerinde . Burada boş ümitler ve vaatler yok. Her şey somut ve rakamlara dayalı. Arkada gördüğünüz dağlar yaklaşık 40 yıldır, bu tarafa kamyon kamyon getirilerek tek tek ürüne çevriliyor. O yüzden Türkiye'nin geleceğiyle alakalı önemli bir rezerv yerinde bulunuyoruz."

Yıldız, 2014 yılının, sağlıklı, kazasız bir yılı olmasını diledi.

Konuşmanın ardından Yıldız ve beraberindeki Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz ile diğer ilgililer, bor maden işçileriyle bir araya geldi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement