Esnafın Aklı 'Avm Yasası'nda - Son Dakika
Ekonomi

Esnafın Aklı 'Avm Yasası'nda

Esnafın Aklı \'Avm Yasası\'nda

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, 2014 yılında Manisa’da, 3 bin 500 esnafın kepenk kapattığını söyledi.

03.01.2015 12:40

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, 2014 yılında Manisa'da, 3 bin 500 esnafın kepenk kapattığını söyledi. Geriter, "Esnaf olarak tek beklentimiz AVM Yasası'nın meclisten geçmesi" dedi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, son bir yılda kapanan iş yeri sayısının fazlalığına dikkat çekti. Geriter, 2014 yılında 4 bin 983 yeni iş yeri açıldığını ve 3 bin 500 esnafın kepenk kapattığını aktararak, esnaf olarak 'AVM Yasasını' beklediklerini söyledi. Geriter, "2015 yılının tüm ülkemize ve esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum. Her bir yıl ömürden gider. İnşallah 2015'te bu olumsuzluklardan arınmış vaziyette kalkınmamızın oluşumu hakkında değerlendirmemizi yapabiliriz. Bizle ilgili olan kısımda ise komisyondan çıkan AVM yasası. Ocak'ın ilk haftasında mecliste görüşülecek. Bu yasanın çıkması temennisindeyiz" dedi.

"ESNAF OLUMSUZ ŞARTLARDAN DOLAYI İŞ DEĞİŞTİRİYOR"

Son bir yılda açılıp-kapanan iş yerlerine de değerlendiren MESOB Başkanı Hasan Geriter, esnafların olumsuz şartlardan dolayı iş değiştirdiklerini belirtti. Geriter, "Kapanma ve açılma meselesini iki yönlü değerlendirmeliyiz. Kapanma ve açılma arasında esnaf kardeşlerimiz günün olumsuz şartlarından dolayı iş değişimine gidiyor. Bu yolla da kapatmalar olabiliyor. Bizim gönlümüz ister ki açılan sayısının 5 bini geçmesi ve kapanan sayısının bin, bin 500 arasında kalsın. Bir diğer yandan yapılandırma sürecinin ardından BAĞ-KUR borçluları yapılandırmadan faydalanmak isteyerek, iş yerlerini kapatıyorlar. Bu da kapanma sayısını olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca kapanan iş yerlerinin menşeini de iyi bilmemiz gerekiyor. Bugün tostçu, simitçi veya benzeri günlük tüketim gıdalarıyla açılan iş yerleri bizim kalkındığımızı değil, tam tersine yerinde saydığımızı gösterir. Biz katma değeri yüksek iş yerlerinin açılmasından yanayız. Bütün bakış açımız da budur. Hizmet sektörünün dışında sanata ve sanatkarlığa yönelik meslek gruplarının da açılması Manisa esnafının hacminin büyüklüğünü gösterir. Maalesef 2014 yılında bu tür işletmelerimiz yerine, küçük hacimli iş yerlerinin açıldığını görüyoruz" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Esnafın Aklı 'Avm Yasası'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement