Her Gün 12 Milyon Emek İsraf Oluyor! - Son Dakika
Ekonomi

Her Gün 12 Milyon Emek İsraf Oluyor!

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, Türkiye'de her gün 12 milyon ekmeğin çöpe gittiğini açıkladı.

02.12.2014 11:27  Güncelleme: 12:23

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, ellerindeki raporlara göre " Türkiye'de günlük 120 milyon adet ekmek üretilmekte, bunun 12 milyonu israf ediliyor" dedi. Kavuncu, Sivas'ta kentteki ekmek üreticileriyle bir araya geldi. Ekmek üreticilerinin rekabeti nedeniyle sıkıntılar yaşandığına dikkati çeken Kavuncu, şunları kaydetti:

FIRINCIYI KURTARDIK

"Türkiye'deki fırıncılar ucuz ekmek satıyor, ekmek tarifelerine, fiyatlara uymuyor. Biz de bu haksız rekabeti ortadan kaldırmak ve fırıncıların para kazanması için mahkeme kararı çıkarttık. Fırıncı haksız rekabet yapmasın, maliyetinin altında ekmek satmasın istedik. Bu sektörü kurtarmak, mahkemeyi kazanmak için 1,5 yıl çalıştık. Sonuç olarak federasyonumuzun ve Çankırı Şube Başkanlığımızın, 'haksız rekabete karşı' Çankırı Ticaret Mahkemesinde açmış olduğu davayı kazandık. Artık Türkiye'de, fırıncılık mesleğinde haksız rekabet olmayacak."

EKMEĞİN YÜZDE 10'U İSRAF OLUYOR

Ekmek israfının önüne geçmek için de çalışma başlattıklarını aktaran Kavuncu, "Türkiye'de günlük 120 milyon adet ekmek üretiliyor ama bunun 12 milyonu israf ediliyor. Ekmek israfını önleyebilmek için her yerde hummalı bir çalışma yürütülüyor" diye konuştu.

Her Gün 12 Milyon Emek İsraf Oluyor!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Her Gün 12 Milyon Emek İsraf Oluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ALİ ÇALIK: ARKADAŞLAR EKMEKLER SADECE EVLERDE KALMIYOR FIRINLARDA GÜNLÜK EN AZ 200 EKMEK BAYAT GELİYOR BEN DE FIRINCIYIM BAKALLARDAN TOPLUYORUZ HER MUHALLEDE BİR FIRIN VAR BU NEYİNNESİ BENİM 20 BİN EKMEK ÇIKARMA KAPESİTEM VAR ÇIKARDIGIM EKMEK 3 BİN AYNI İŞÇİ EYNI MAYA SADECE UN KULANARAK 20BİN EKMEK ÇIKARTA BİLİRİM DEVLET KENDİ DENETLESİN FIRINLARI NUFUSA GÖRE AÇILSIN FIRIN. 3 0 Yanıtla
  • veli: Memlekette onca fakir yoksul aç insan varken bunca ekmek israfı, bunu önlemenin bir yolu yokmu. 3 0 Yanıtla
  • eadsd: Yazık gerçekten. Ekmek küflenmediği sürece o kadar çok değerlendirme yolları var ki 3 0 Yanıtla
  • Hasan Paşa: Mevcut gıda kodeksi ekmek tebliği, fırınların perakende satış amacıyla ürettikleri ekmekleri 250 gramın altında üretmelerini yasaklıyor. Tamamen Belediye Halk Ekmek'lere üretim hacmi yaratmak adına çıkarılan bu maddenin, topluma fayda adına neyi amaçladığını toplum dahil kimse bilmiyor. İki, üç hatta bazen dört kişilik ailelere ya da şöyle söyleyim; az ekmek tüketen hanelere zorla 250 gram ekmeğin dayatılmasının mantığı nedir ? Ertesi gün zorla bayat ekmek yedirmek mi yoksa o bayat ekmeği atıp tazesini almaya teşvik etmek mi. . . Ekmek israfını önlemek için mevcut gıda kodeksinin ürün özellikleri bölümünün gram maddesinin değişmesi ve vatandaşa düşük gramajlı ekmeklerin sunulması şarttır. 1 0 Yanıtla
  • SİBEL TIRNOVA: çöpe atacağınıza barınaklara verinde HAYVANLAR yararlansın . . 1 0 Yanıtla

Advertisement