Hopa'da "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı" Sertifika Töreni - Son Dakika
Ekonomi

Hopa'da "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı" Sertifika Töreni

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası'nın, KOSGEB ve Çalışma İş Kurumu ile ortaklaşa düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programını' başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

20.01.2016 11:40

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası'nın, KOSGEB ve Çalışma İş Kurumu ile ortaklaşa düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programını' başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

İlçede bir otelde düzenlenen sertifika törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, KOSGEB İl Müdürü Cemil Bahçe, Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Cevdet Ertürk, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Sertifika töreninde, 72 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programını başarıyla tamamlayan 50'si bayan toplam 84 kişiye belgeleri verildi.

Törende konuşan Vali Cirit, Artvin'in ekonomik olarak büyümesine, daha ileriye taşınmasına gayret eden ticaret odasının, KOSGEB'in, İŞ-KUR'un ve emek verenlerin girişimcilik yolculuğunu görme şansını bulduklarını söyledi.

Artvin'in, Türkiye ortalamalarının üstünde kadın girişimci oranına sahip olduğuna işaret eden Vali Cirit, bu tür organizasyonların kadın girişimcileri diğer illere göre farklı kılıp ön plana çıkardığını dile getirdi.

Hopa'nın, Artvin'in ticaret hacminin önemli bir bölümünü oluşturduğunu vurgulayan Cirit, şunları kaydetti:

"Yılda 6 milyon kişinin girişi çıkış yaptığı bir kapıya sahipseniz, her alanda kendinizi kurgulamanız gerekir. Turizmde de ticarette de, eğitimde de kurgulayacaksınız. Bu kapsamda da bilinçli bir Hopa girişimcisini yetiştirerek bu planlama içine dahil edeceksiniz. Bu eğitim programında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Siz kendi işinizi kurarsanız devletin sağlamış olduğu kredi ve hibe gibi bazı olanaklardan yaralanacaksınız. Ben ticaret odasının ticaret hacmini artırmak için aktif çalışmasını da önemsemekteyim. Yönetimi ile birlikte bakanımız önemli işler yapıyor. Önümüzde ki süreçte DOKA Artvin'e geçecek. Bu süreçte sizin talepleriniz doğrultusunda kruvaziyer başta olmak üzere bir katkı sunarız."

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek ise kursiyerlerin aldığı belgelerin iş dünyasının geleceği adına büyük önem arz ettiğini belirtti.

Girişimcilik kursunun KOSGEB, İŞ-KUR ve Hopa Ticaret Odası iş birliği ve organizasyonu ile gerçekleştiğini belirten Akyürek, "Amacımız sizlerin iş kurması, hayallerini gerçekleştirmesidir. Bu hayallerini gerçekleştirirken de devletin kredi imkanlarından, teşviklerinden faydalanabilme imkanı yaratmaktır. İşimiz burada bitmiyor. Belgeleri aldıktan sonra birileri gelip size iş kurdum demeyecektir. Belgelerin akabinde devletin teşviklerini araştırıp bulup gerekli yatırım için, iş kurmak için çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

2015 yılı içinde 145 kişiye girişimcilik sertifikası verdiklerine değinen Akyürek, KOSGEB kapsamlı bu girişimden faydalanmak için 200'ün üzerinden de başvuru olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hopa'da 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı' Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement