Merkez Bankası'nın başına geçen Gaye Erkan, Kur Korumalı Mevduat, faiz ve rezerv olmak üzere 3 ana sorunla uğraşacak - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Bankası'nın başına geçen Gaye Erkan, Kur Korumalı Mevduat, faiz ve rezerv olmak üzere 3 ana sorunla uğraşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre Merkez Bankası'nın başına Hafize Gaye Erkan atandı. Merkez'in tarihindeki ilk kadın başkan olan Erkan, Merkez Bankası Başkanlık koltuğuna oturduğunda Kur Korumalı Mevduat, faiz ve rezerv olmak üzere üç ana sorunla uğraşacak.

09.06.2023 14:51  Güncelleme: 14:56

Mehmet Şimşek'in yeni Kabine'ye Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından ekonomi yönetiminin baştan aşağı değişmesi için düğmeye basıldı.

KAVCIOĞLU'NUN YERİNE ERKAN ATANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu görevden alınırken yerine Hafize Gaye Erkan atandı.

MERKEZ'İN BAŞINA GEÇEN İLK KADIN BAŞKAN

Merkez'in başına geçen ilk kadın başkan olan Erkan, bankacılık, yatırım, risk yönetimi, teknoloji ve dijital inovasyon konularında uzmanlığa sahip ve Princeton Üniversitesi Yöneylem Araştırması ve Finansal Mühendislik Bölümü Danışma Konseyi'nde de görev yapıyor.

3 ANA SORUNLA UĞRAŞACAK

Paranın yönetimini üstlenecek olan Erkan, Merkez Bankası Başkanlık koltuğuna oturduğunda Kur Korumalı Mevduat, faiz ve rezerv olmak üzere üç ana sorunla uğraşacak.

Merkez'in başına geçen Erkan, Kur Korumalı Mevduat, faiz ve rezerv olmak üzere 3 ana sorunla uğraşacak
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan.

REZERVLER -5 MİLYAR 697 MİLYON DOLARA GERİLEMİŞTİ

Kurun baskı altında tutulduğu dönemde gerileyen net rezervler son olarak 2 Haziran haftasında 1,3 milyar dolar daha azalarak -5 milyar 697 milyon dolara kadar gerilemişti.

KUR KORUMALI MEVDUAT DA MASADA

Kur Korumalı Mevduatta 2,5 trilyon lirayı aşan mevduat büyüklüğü ise sadece Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in değil, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın da temel konularından birisi olacak.

FAİZ KARARININ NE OLACAĞI MERAK KONUSU

Bir diğer konu ise 2021 yılı Eylül ayında yüzde 19 seviyelerinde olan ve bugün yüzde 8,5'e kadar gerileyen Merkez Bankası faizi olacak.

Merkez Bankası\'nın başına geçen Gaye Erkan, Kur Korumalı Mevduat, faiz ve rezerv olmak üzere 3 ana sorunla uğraşacak

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankası'nın başına geçen Gaye Erkan, Kur Korumalı Mevduat, faiz ve rezerv olmak üzere 3 ana sorunla uğraşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • haydar topçu: Bu işler çoluk çocukla olmaz sadece maaşını alır koltukta oturur gider 13 66 Yanıtla
    Önder Turhan : boş muhabbet :D 12 6
  • rahmi zeyrek: bu 3 ana başlıklı sorunu ne derece hafifletir sorun burası benim pek umudum yok ayağı kaydırılıcak gibi geliyor 15 14 Yanıtla
  • Murat Gunes: Laf dinlemezse kısa sürede gider:) 21 7 Yanıtla
  • Murat Gunes: Bu da Fazla gitmez 17 6 Yanıtla
  • süleyman hakan gökşen: bunlar sorun ise, bu sorunları yaratan kim? 18 3 Yanıtla
  • serdar erdogmus: Vitrin düzenlemesi. İş bu kadar basit mi? Getir okul birincisini bitirsin o zamna şu ana kadar niye getirmedin demezler mi 15 4 Yanıtla
  • Ali Durmaz: avrasyacılıktan amerikancılığa nasıl bir geçiştir bu yarabbi. hani nerede nas nerede ?? 13 5 Yanıtla
  • Oktay KUŞÇU: Çorap değiştirir gibi merkez bankası başkanı değiştirdiler. Çapkınlar bile bu kadar başkan sayısı kadar sevgili değiştirmedi :) 8 10 Yanıtla
  • serdar erdogmus: 2 tane sabit trol var haklı eleştiyi bile hazmedemiyor 9 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement