Müsiad'dan Lütfi Elvan'ın Adaylığına Destek Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Müsiad'dan Lütfi Elvan'ın Adaylığına Destek Açıklaması

Müsiad\'dan Lütfi Elvan\'ın Adaylığına Destek Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan’ın Antalya’dan milletvekili adayı gösterilmiş olmasının yapılan ve yapılacak yatırımlar bakımından çok önemli olduğuna dikkat çekti.

15.05.2015 11:15

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan'ın Antalya'dan milletvekili adayı gösterilmiş olmasının yapılan ve yapılacak yatırımlar bakımından çok önemli olduğuna dikkat çekti.

MÜSİAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, seçim öncesi yaşanan ekonomik tartışmalar ve onun getirdiği sonuçların bilgi kirliliğine neden olduğu bildirilirken, bugüne kadar makro ve mikro ekonomik dengelerle ilgili analiz ve raporlar hazırlayarak iş dünyasına yön veren MÜSİAD'ın, yaşanan gelişmeleri Antalya kamuoyuyla paylaşmayı bir sorumluluk olarak gördüğüne dikkat çekildi.

Şehirlerin gelişmesi ve ekonomilerinin güçlü olmasının, yerelde yapılan hizmetlerin kalitesi ve standardı ile gerçekleştiği bildirilen açıklamada, "Bu ölçekte Antalya'nın en büyük problemleri arasında yer alan ulaşım sorunu eş zamanlı kavşakların tamamlanmasıyla süratle giderilmektedir. Merkezi hükümetin Antalya'ya yatırımı ve Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ve bu yatırımları hızlandırmak için gösterdiği çaba Antalya'nın önünü açmakta ve iş dünyasını mutlu etmektedir. Yıllardır çözülemeyen ve hatta çözüm aşamasında iken şehri yönetme isteği içinde bulunan bir güruhun itirazları ile bugüne kadar süregelen Kırcami sorunu, yapılan imar planı ile şehrimize nefes aldıracak, yeni açılan akslar ile ulaşım gelişmiş şehirler seviyesine yükselecektir. Biliyoruz ki yerel kalkınma beraberinde yeni yatırımları doğurur. Bu yatırımlar istihdam olarak karşımıza çıkar. Kaldı ki, bitmek üzere olan Batı Çevre Yolu, planlanan Kuzey Çevre Yolu Antalya'nın ulaşım sorununu tamamen bitirecek akslardır" denildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan'ın milletvekili adayı gösterilmiş olmasını, yapılan ve yapılacak yatırımlar bakımından çok önemli gördükleri belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Bugün Antalya'ya ikinci havaalanını, hızlı treni, kurvaziyer limanını konuşabiliyoruz. Bütün bu yatırımların başında bulunan Sayın Elvan'nın bölgeyi yakından tanıması da ayrıca Antalyalılar için kazançtır. Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği olağanüstü hizmetleri hiçleştirme çabası içinde olanlar, Lütfi Elvan'ın oluşturduğu sinerjiden de rahatsız olduklarını açık seçik ifade etmektedir. MÜSİAD'ın Antalyalılara bilgi kirliliği oluşturan ve hamasi duygular ile yapılan açıklamalar karşısında mutlak bir tavrı vardır. Bu tavır, vatandaşımızın kafalarını karıştırmak isteyenlerin yaptığı manipülasyonlar karşısında doğru bilgilendirme yapmaktır. Yapılan yatırımları görmezden gelerek yeni ve son derece önemli bugüne kadar çözülemeyen ulaşım sorunlarını çözülmesini önemsememek siyasetin ürettiği tutum ve davranıştan başka bir şey değildir."

Düne kadar hayal olan projelerin hayata geçmesinin Elvan'ın Antalya milletvekili adayı olmasının bir tezahürü olduğu vurgulanan açıklamada, "Örneğin Kaş-Kalkan ve Finike-Demre yollarında yapılacak düzenlemelerle ilgili çalışmalara başlanması iş dünyasını batıda yeni yatırımlara teşvik etmektedir. Bütün bunların yanı sıra Sayın Bakanımızın gündeme getirdiği 'lojistik merkezlerden' birinin Antalya'da yapılacak olması yerel kalkınmaya adeta itici güç olacaktır. Sayın Elvan'ın bu sinerjisinin vatandaştaki karşılığı birilerini rahatsız edebilir. Siyasette söylem içinde bulunurken bir kentin geleceğini feda etmekten çekinmeyenlerin Sayın Elvan'ın oluşturduğu sinerjiyi görmesini bekleyemeyiz. Bu manada koalisyon dönemlerinin ülkemize getirdiği ağır sonuçların özlemi ile siyaset yapanlar ne yazık ki Antalya'ya yapılan ve yapılacak yatırımlardan duydukları rahatsızlıkları ayan beyan ifade etmekten çekinmiyorlar. Büyümenin ancak yatırımların arttırılmasıyla mümkün olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Seçim öncesi karanlık yapıların ortaya attığı kirli bilgilendirme karşısında MÜSİAD daima haktan, hukuktan, milletten yana olan tavrını sürdürecektir. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği olarak 25 yıl önce kurulduğumuz noktadan en ufak bir sapma olmadan, milletimizin ve tüm insanlığın huzur ve refahı için çalışmalarımıza hiç durmadan devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatırız" sözlerine yer verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Müsiad'dan Lütfi Elvan'ın Adaylığına Destek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement