OPEC, Rus Rublesini de Vurdu, Putin İyimser - Son Dakika
Ekonomi

OPEC, Rus Rublesini de Vurdu, Putin İyimser

OPEC, Rus Rublesini de Vurdu, Putin İyimser

OPEC dün aldığı karar sonrası Rus rublesi sert düşüş yaşadı. Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin ise 2015'de fiyatlar dengelenir dedi.

28.11.2014 15:56  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus rublesi Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi bulunduğu seviyede tutma kararı almasının ardından bugün açılışta sert düşüş kaydetti ve tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin ise iyimser konuştu.

RUBLE ERİYOR

Ruble son olarak dolar karşısında yüzde 1.9 dolayında düşüşle 49.56, euro karşısında ise yüzde 1.4 kayıpla 61.76 seviyesinde yer aldı. Para birimindeki kayıpların ardından, RTS borsa endeksi de 970 puanın altını görerek 2014'ün en düşük seviyesine geriledi. Brent ham petrolünün varil fiyatı dünkü OPEC kararının ardından bugün 1 dolarlık düşüşle 71.53 dolar seviyesinde işlem gördü

PUTİN: FİYATLAR DENGELENİR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, petrol fiyatlarıyla ilgili iyimser konuştu. Reuters'ın haberine göre Fransız petrol şirketi Total'in CEO'su Patrick Pouyanne ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında konuşan Putin, "Gelecek yılın ilk çeyreğinde ya da ortasında, petrol piyasasının dengesini bulacağı konusunda çok eminim" dedi. Putin, OPEC toplantısından sonra petrol fiyatlarında düşüş beklediğini ve toplantıda ekstra bir şey talep etmediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi OPEC, Rus Rublesini de Vurdu, Putin İyimser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement