OSİAD vergisini düzenli ödeyen mükelleflere yönelik indirimin yüzde 10'a çıkarılmasını istedi - Son Dakika
Ekonomi

OSİAD vergisini düzenli ödeyen mükelleflere yönelik indirimin yüzde 10'a çıkarılmasını istedi

OSİAD vergisini düzenli ödeyen mükelleflere yönelik indirimin yüzde 10\'a çıkarılmasını istedi

Ostim Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci, vergisini düzenli ödeyen mükelleflere uygulanan yüzde 5'lik indirimin yüzde 10'a çıkarılmasını istedi.

25.01.2023 10:12  Güncelleme: 10:18

Ostim Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci, vergisini düzenli ödeyen mükelleflere uygulanan yüzde 5'lik indirimin yüzde 10'a çıkarılmasını istedi.

Ekinci, kamu alacaklarına yönelik düzenleme kapsamında uygulamaya konulan "vergi affı"na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, vergisini düzenli ödeyen mükelleflere uygulanan indirimin artırılmasının faydalı olacağını belirtti.

Vergi aflarının kimi durumlarda zorunlu olmasına karşın sürekli yapıldığında mükellefte "nasıl olsa yeni bir af çıkar" beklentisi yarattığını ve bu durumun düzenli ödeme alışkanlığını yok ettiğini vurgulayan Ekinci, vergi aflarının haksız rekabete yol açmasının yanında hakkaniyeti de ortadan kaldırdığını ifade etti.

Ekinci, son yıllarda teşvik edici olması bakımından düzenli ödeme yapan mükelleflere yüzde 5'lik indirim uygulandığını hatırlatarak, mevcut koşullarda yüksek enflasyondan dolayı yüzde 5'lik indirimin fazla anlamlı olmadığını, bu oranın yüzde 10'a çıkarılmasının hem mükellef hem de devletin alacaklarını tahsil etmesi bakımından etkili sonuç üreteceğini belirtti.

Ekinci, şunları kaydetti:

"Sadece 1-2 yıl değil, örneğin 5 yıl vergisini üst üste düzenli ödeyen mükellef için indirim oranı yüzde 5'ten yüzde 10'a çıktığında hem haksız rekabet önlenecek hem hakkaniyet ilkesi hayata geçecektir. Hepsinden önemlisi, yüksek indirim tacir, tüccar, basiretli iş adamı için de teşvik edici olacaktır. Böylece sürdürülebilir, devletin de alacaklarını düzenli tahsil ettiği bir vergi rejiminin oluşacağına inanıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi OSİAD vergisini düzenli ödeyen mükelleflere yönelik indirimin yüzde 10'a çıkarılmasını istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement