Reklam Kurulu Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Reklam Kurulu Kararları

Reklam Kurulu, mevzuata aykırı bulunan 55 dosyadan 42'sine durdurma, 13'üne ise idari para ve durdurma cezasının birlikte uygulanmasına karar verdi.

15.03.2015 10:59

Reklam Kurulu, mevzuata aykırı bulunan 55 dosyadan 42'sine durdurma, 13'üne ise idari para ve durdurma cezasının birlikte uygulanmasına karar verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Reklam Kurulu 234. toplantısını 10 Mart 2015'te gerçekleştirdi.

Söz konusu toplantıda, 135 dosya karara bağlanırken, bu dosyalardan 62'sinin ön inceleme sonucunda başvurulardaki eksiklikler ve mevzuata aykırı olmaması nedeniyle detaylı incelemeye değer bulunmadı. İncelemeye değer bulunup karara bağlanan 73 dosyadan 18'i mevzuata aykırı bulunmazken, aykırı bulunan 55 dosyadan 42'sine durdurma, 13'üne ise idari para ve durdurma cezasının birlikte uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, son zamanlarda çeşitli mecralarda, bankalar tarafından tahsil edilen kredi kartı aidatı, dosya masrafı, ipotek fek ücreti gibi isimler altında alınan diğer masrafların geri alınabileceğine ilişkin danışmanlık hizmeti sunulduğu yönünde, tüketicilerin bilgi ve tecrübe eksikliklerini istismar eden, aldatıcı ve yanıltıcı tanıtımlar yapıldığı ve tüketicilerle yapılan görüşmelerde; nüfus cüzdanı, kredi kartı ve adres bilgileri gibi kişisel verilerin talep edildiği belirlendi.

Reklam Kurulunun toplantısında yapılan değerlendirmelerde, söz konusu tanıtım uygulamalarında bulunduğu tespit edilen 3 firma hakkında toplam 310 bin 110 lira idari para cezası ve anılan reklamların durdurulmasına karar verildi. Bir kuruluş hakkında ise söz konusu reklamları durdurma cezası uygulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Reklam Kurulu Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement