Öğrenciler Renk Değiştiren Ayakkabı Tasarladı - Son Dakika
Ekonomi

Öğrenciler Renk Değiştiren Ayakkabı Tasarladı

Öğrenciler Renk Değiştiren Ayakkabı Tasarladı

Amasya Üniversitesi öğrencileri, kadınların elbiseye uygun ayakkabı sıkıntısına son verecek ve ömürlük kullanabilecekleri renk değiştiren ayakkabılar tasarladı.

16.05.2016 09:44  Güncelleme: 14:10

Amasya Üniversitesi öğrencileri kadınlar için ayakkabılarını ömürlük kullanabilecekleri ve elbiselerine uyumlu renge bürünen kumaş türleri tasarladı.

ELBİSEYE UYUMLU AYAKKABI ARAYIŞINA SON

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü öğrencileri Fatma Aktaş ile Emin Yüksel'in 'Renkli ayakkabılar' adını verip tasarladıkları ayakkabı kalıbına uygun kumaşlar kadınların elbiselerine uyumlu ayakkabı rengi seçimi arayışını sona erdireceğe benziyor.

"AYAKKABININ RENGİ SÜREKLİ DEĞİŞEBİLİYOR"

Yaz döneminde günlük elbiselere uyumlu olması için en az 3-4 ayakkabı aldığını bu ayakkabıları özel günlerde giydiği abiye kıyafetlere uydurmakta güçlük yaşadığını belirten Fatma Aktaş, "Kıyafetimize uygun ayakkabılar bulamadığımız için proje tasarladık. Kendi kalıbında değişik renklerden kumaş kestik. Bunları ayakkabıya giydirdik. Böylece ayakkabının rengi sürekli değişebiliyor" dedi.

Öğrenciler Renk Değiştiren Ayakkabı Tasarladı

"ÖMÜRLÜK OLARAK KULLANILABİLİNİR"

Kumaşı ayakkabının üzerine sardığını ve etrafına çift taraflı bant ile çevrelediklerini anlatan Emine Yüksel de, "Projemizle ayakkabılar yıpranmadığı sürece ömürlük olarak kullanılabilir" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Öğrenciler Renk Değiştiren Ayakkabı Tasarladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement