Türk Tarımının Global Entegrasyonu ve Tarım 4.0" Projesi - Son Dakika
Ekonomi

Türk Tarımının Global Entegrasyonu ve Tarım 4.0" Projesi

İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Ege Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan "Türk Tarımının Global Entegrasyonu ve Tarım 4.0" Projesi'nin sunumu gerçekleştirildi.

04.10.2018 17:03

İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Ege Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan "Türk Tarımının Global Entegrasyonu ve Tarım 4.0" Projesi'nin sunumu gerçekleştirildi.

Borsa binasından gerçekleşen toplantıda konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, tarım sektörü adına yeni şeyler söylemek gerektiğini belirtti.

Geleceği yakalamak için eldeki araçları değiştirmek gerektiğine dikkati çeken Kestelli, "Yıllardır kullandığımız yöntemleri gözden geçirip yenilemeye mecbur olduğumuzu biliyoruz. Artık bize öğretilmiş doğrularla yetinmeyip teknolojinin sağladığı gelişmelerden faydalanarak kendi doğrularımızı bulmanın, çağın doğrularını yakalayıp bir adım öne geçmenin zamanı geldi." dedi.

Tarımda teknoloji kullanımında Türkiye'nin diğer ülkelerle arasındaki açığı kapatması gerektiğini aktaran Kestelli, Türkiye'nin doğal zenginlikleriyle teknolojiyi birleştirmesi gerektiğini dile getirdi.

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Özlem Önder de çalışmanın 1 yıldır devam ettiğini söyledi.

Projeyle tarımın mevcut durumu hakkında bilgi sunduğunu ifade eden Önder, "Bu çalışmada akıllı tarım uygulamasına dikkat çekmek amaçlanmaktadır. Kamu ve üniversite işbirliği açısından da önem teşkil eden bu çalışma gerçekleşecek diğer çalışmalara da örnek teşkil edecek." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Ege Üniversitesi İİBF Öğretim Üyeleri Prof Dr. Fatih Saygılı, Prof. Dr. Ayten Ayşe Kaya, Dr. Elif Tunalı Çalışkan ve Araştırma Görevlisi Özge Erdölek Kozal proje sunumlarını gerçekleşti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Tarımının Global Entegrasyonu ve Tarım 4.0' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement