15 Temmuz Gazisi 2 Yıl Sonra Aynı Yerde O Anları Anlattı - Son Dakika
Genel

15 Temmuz Gazisi 2 Yıl Sonra Aynı Yerde O Anları Anlattı

15 Temmuz gazisi 2 yıl sonra aynı yerde o anları anlattı Sabahattin Ünal, "Mermiler, ateşin ve ölüm gözüme gelmeden koştum"İSTANBUL - 15 Temmuz Hain Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde gazi olan 60 Sabahattin Ünal, 2 sene sonra aynı yerde yaşadığı o anları anlattı.

15.07.2018 17:02

15 Temmuz gazisi 2 yıl sonra aynı yerde o anları anlattı

Sabahattin Ünal, "Mermiler, ateşin ve ölüm gözüme gelmeden koştum"

İSTANBUL - 15 Temmuz Hain Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde gazi olan 60 Sabahattin Ünal, 2 sene sonra aynı yerde yaşadığı o anları anlattı. Sabahattin Ünal, "Mermiler, ateş ve ölüm gözüme gelmeden koştum" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016'da yapılan hain darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde kalçasından vurularak gazi olan 60 yaşındaki Sabahattin Ünal, 2 sene sonra aynı yere gelerek İHA mikrofonuna yaşadığı o anları anlattı. Bu ülkeyi beleş bulmadık, kimseye yedirmeyiz diyen Sabahattin Ünal, ölüm gözüme gelmeyerek koştum ve kalçamdan vurularak yere yığıldığını söyledi.

"Bu ülkeyi beleş bulmadık, kimseye kolay kolay yedirmeyiz"

Kanının son damlasına kadar ülkeyi savunacağını söyleyen 15 Temmuz Gazisi Sabahattin Ünal, "Allah bir daha bu millete böyle bir şey yaşatmasın. Bir tane FETÖ denen despot, çıkıyor kendini ahir zamanın kurtarıcı sayıyor. Sen kendini kurtar pislik, bu vatanın evladına bu kanı döktürmeye senin hakkın yok. Cenabı Allah Cumhurbaşkanımızın ömrünü uzatsın. İninize gireceğim dedi ve inşallah inlerine girer. Bu vatanın bekası, bu bayrağın dalgalanması için nasıl ki Recep Tayyip Erdoğan Evladı Fatiha olduysa, bizlerde kalelerin burcuna şanlı bayrağımızı dikmek için Ulubatlı Hasan olmaya hazırız. Bu ülkeyi beleş bulmadık, beleşte kimseye kolay kolay yedirmeyiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdürmeye hazırız" dedi.

"Mermilerin, ateşin ve ölüm gözüme gelmeden koştum"

Kalçasından mermi yediğini ve olduğu yere yığıldığını söyleyen Ünal, "Ben bu köprüye geldiğimde, burada tanklar vardı. Burada tahmini 22-25 civarında asker ve başlarında komutan vardı. Burada vatandaşlara ateş ediyor. Hiç mermilerin ateşin ve ölüm gözüme gelmeden koştum. En sonunda da eskiden gişeler olan yerde son mermiyi orada yedim. Sol kalçamdan yedi, buradan çıkarak beni olduğu yere indirdi" diye konuştu.

"Akademisyenler, ordudaki generaller aklınızı peynir ekmekle mi yediniz"

FETÖ mensuplarının davalarda suçunu kabul etmemesinden yakınan Ünal, "Suçunu kabullenmek başka, bir de halen kendini korumak amaçlı, o Pensilvanya'daki mikrop, despot, meczup, akıl hastası yani. Ben buna hayret kalıyorum. Koskoca akademisyenler, orduda ki generaller aklınızı peynir ekmekle mi yediniz. İnsanın en büyük idraki aklını kullanması lazım. Bir ordunun komutanı askerini düşmanın savaşa karşı nasıl başarılı olur öyle eğitir. Gidipte bir meczuba tabi olmaz" şeklinde konuştu.

15 Temmuz Gazisi 2 Yıl Sonra Aynı Yerde O Anları Anlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 15 Temmuz Gazisi 2 Yıl Sonra Aynı Yerde O Anları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement