Fırtınadan Çeşme Değil, Ekonomisi Etkilendi - Son Dakika
Genel

Fırtınadan Çeşme Değil, Ekonomisi Etkilendi

- Fırtınadan Çeşme değil, ekonomisi etkilendi Çeşme ve Alaçatı çarşısı bomboş kaldı kimi esnaf kepenk kapattıİZMİR - Tropik fırtınanın Çeşme'de etkili olacağı şeklindeki tahminler nedeniyle Çeşme'ye tatilcilerin gelmemesi, hafta sonları iş yapan otel, kafe, restoran ve çarşı esnafını...

30.09.2018 17:57

- Fırtınadan Çeşme değil, ekonomisi etkilendi

Çeşme ve Alaçatı çarşısı bomboş kaldı kimi esnaf kepenk kapattı

İZMİR - Tropik fırtınanın Çeşme'de etkili olacağı şeklindeki tahminler nedeniyle Çeşme'ye tatilcilerin gelmemesi, hafta sonları iş yapan otel, kafe, restoran ve çarşı esnafını ekonomik olarak etkiledi.

İki günden beri tropik fırtınanın ve aşırı yağmurun Çeşme'yi ve Ege kıyılarını etkileyebileceği şeklindeki tahminler, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun'un tropik fırtınanın kuzeye yöneleceği biçimindeki açıklamasına rağmen, hafta sonunu Çeşme'de geçirmeyi planlayan tatilcilerin, Çeşme tatillerini ertelemelerine yol açtı. Çeşme'deki otellerde ciddi rezervasyon iptalleri yaşanırken, hafta sonu için Çeşme'ye gelmeyi planlayan günübirlikçi tatilcilerin de gelmemesi, kafe, restoran ve çarşı esnafını etkiledi.

Tropik fırtınanın Çeşme'yi teğet geçmesine ve aşırı yağmur yağacağı tahminlerine karşın gün boyu hafif yağmur yağması, Çeşme'de ciddi bir soruna yol açmadı. Ancak aşırı yağmur tahminleriyle şemsiye, branda, masa ve sandalyelerini toplayan kafelerde iş kaybı oldu. Bazı kafe ve restoranlar ise, tropik fırtınanın Çeşme'yi etkileyeceği şeklindeki hava tahminleri nedeniyle bir gün önceden şemsiyelerini, masa ve sandalyelerini toplamışlar, Pazar gününün de aşırı yağmurlu geçebileceği şeklindeki tahminler üzerine de masa, sandalye ve şemsiyelerini açmadılar.

Çarşılar boş kaldı

Hafta sonları hareketliliğin yaşandığı Çeşme ve Alaçatı çarşısı da tatilcilerin gelmemesi nedeniyle boş kaldı. Çeşme çarşısındaki bazı esnafların dükkanlarını hiç açmamaları ise dikkat çekti. Açık olan esnafların da çarşının boş olması nedeniyle iş yapamamaları, "Fırtına ve yağmur Çeşme'yi etkilemedi ama bizleri etkiledi" şeklinde yakınmalara yol açtı.

Öte yandan mesai günü olmamasına karşın, aşırı yağmur tahminleri nedeniyle gün boyu belediyede kriz masası kuran Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ara sıra şiddetlenen yağmur nedeniyle su baskınlarına karşı belediye ekiplerinden bilgi aldı. Başkan Dalgıç, tropik fırtınanın Çeşme'yi teğet geçmesi ve tahminlere karşın aşırı yağışın olmamasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Yağmurun bu akşam ve yarın da devam etmesi bekleniyor.

Fırtınadan Çeşme Değil, Ekonomisi Etkilendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Fırtınadan Çeşme Değil, Ekonomisi Etkilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement