IŞİD, 2 Türkmen Köyünü Kaybetti - Son Dakika
Güncel

IŞİD, 2 Türkmen Köyünü Kaybetti

IŞİD, 2 Türkmen Köyünü Kaybetti

Irak Hava Kuvvetleri, Şii milisler ile Peşmergeler, yaklaşık üç aydır İŞID'in denetiminde bulunan Selam ve Yenice Türkmen köylerine operasyon düzenledi.

08.09.2014 07:19  Güncelleme: 08:51

Irak Hava Kuvvetleri, Şii milisler ile Peşmergeler, yaklaşık üç aydır İŞID'in denetiminde bulunan Tuzhurmatu ilçesinin batısında bulunan Selam ve Yenice Türkmen köylerine operasyon düzenledi. IŞİD, düzenlenen operasyon sonucu Selam ve Yenici köylerinin denetimini kaybetti. Bölgede yaşanan çatışmalarda 20 terör örgüt üyesi öldürüldü, 3 Peşmerge ile 7 Şii milis de hayatını kaybetti.

BOMBA İMALATHANESİ BULUNDU

Peşmerge güçleri Yengice köyünde tespit ettikleri sığınakta bomba imalathanesi buldu. Peşmerge basın sorumlusu albay H. H., Peşmergelerin bomba imha uzmanları ekibi ile birlikte terörist Riyad Mehdi Salih'in evinin yakınında bu imalathaneyi bulduklarını söyledi. Riyad Salih, Yengice'de yaşanan bir çatışmada öldürülen IŞİD'in en tehlikeli üyelerinden olan Sami Mehdi'nin kardeşi. İki kardeşin babaları ise Saddam ordusunda önemli bir subay olup 5 devlet madalyasına sahip olduğu öğrenildi.

SIĞNAK KAZMIŞLAR

Köylerde çatışmalar nedeniyle cami ve okulların yanı sıra evlerde de büyük hasar oluşmuş durumda. IŞİD üyelerinin, uçak saldırılarından korunmak için de sığınak ve tünel kazdıkları belirtiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IŞİD, 2 Türkmen Köyünü Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement