10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü - Son Dakika
Güncel

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Kiraz Belediye Başkanı Sahila Özçınar, 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.11.2018 15:56

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Kiraz Belediye Başkanı Sahila Özçınar, 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Tanrıseven, büyük lider ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 80. yılında saygı ve özlemle yad ettiklerini ifade etti.

Tanrıseven, şunları kaydetti:

"Savaş meydanlarındaki kahramanlıklar ve Cumhuriyetimizin ilanıyla milletimiz kendi kaderini tayin etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti büyük Atatürk'ün gösterdiği yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun."

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Başkomutan ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleri ve eserlerinin Türkiye Cumhuriyeti ve dünya ülkelerinde daima yaşayacağını aktararak, şunları kaydetti:

"Bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olarak özellikle günümüzde Ata'mızın ilkelerine, fikirlerine, devrimlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı, onun aydınlattığı yoldan ilerlemeliyiz. 10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan bedenen ayrılsa da ülkemizde ve dünyada ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Ata'mızı vefatının 80. yılında büyük bir özlem, sevgi-saygı ve minnetle anıyorum."

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Özçınar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını tarihe yazmış büyük bir asker, devlet adamı olduğunu vurguladı.

Özçınar, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, cumhuriyetimize ve milletimizin binlerce yıllık medeniyet birikimine sahip çıkmaktır. 10 Kasım'ın 80'inci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement