10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası - Son Dakika
Güncel

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yılı dolayısıyla Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

09.11.2015 12:40

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yılı dolayısıyla Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Heyettekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu.

Ardından heyettekilerle Anıtkabir önünde fotoğraf çektiren Lekesiz, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk. Ebediyete intikalinin 77'nci yıl dönümünde manevi huzurundayız.

'En büyük eserimdir' dediğin cumhuriyeti korumak ve ülkemizi güçlü yarınlara taşımak adına, yenilikçi güvenlik anlayışıyla kararlı ve dirayetli adımlarla ilerliyoruz.

İşaret ettiğin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılabilmesi için ihtiyacımız huzur ve güven ortamının demokratik kurallar içerisinde temin edilmesinin en önemli görevimiz olduğunun bilincindeyiz.

Bugüne kadar verdiği hizmetlerle yüce milletimizin her zaman takdirine mazhar Emniyet Teşkilatı olarak, istiklal ruhuna ve kuruluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak, birlik ve beraberlikte, kardeşlikte ısrarcı olmaya, kanunlardan ve yüce milletimizin desteğinden aldığımız güçle barış, huzur ve emniyet içinde bir Türkiye idealiyle çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun."

Lekesiz ve beraberindekiler, daha sonra Anıtkabir'den ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement