15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

NEW Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, "Ülkemiz köklü devlet geleneği, demokrasisinin gücü, demokratik kurumları, milletinin birliği ve demokratik değerlere bağlılığıyla bu dönemden de güçlenerek çıkacaktır.

16.07.2017 04:15

NEW Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, "Ülkemiz köklü devlet geleneği, demokrasisinin gücü, demokratik kurumları, milletinin birliği ve demokratik değerlere bağlılığıyla bu dönemden de güçlenerek çıkacaktır." dedi.

Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu'nda, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı düzenlendi.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu, programda yaptığı konuşmada, bir yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine yuvalanmış Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grubun emir komuta zinciri dışına çıkarak, TSK dışındaki FETÖ unsurlarının da desteğiyle harekete geçip halka saldırdığını belirtti.

15 Temmuz'un bu ihanet çetesinin son çırpınışı olduğunu anlatan Sinirlioğlu, "Ancak bu çete milletimizin birliğini, demokrasimizin gücünü, vatandaşlarımızın demokrasiye bağlılığını hesaplayamamıştı. Bu teşebbüs her kesim ve görüşten vatandaşlarımızın hainlerin karşısına canı pahasına çıkması, devlet kurumlarımızın, iktidar ve muhalefet partilerinin, medya kuruluşlarının demokrasimize sahip çıkmak üzere birlik halinde tek bir amaç için hareket etmesiyle bertaraf edildi." diye konuştu.

Türk milletinin hainlere karşı örnek bir mücadele verdiğini vurgulayan Sinirlioğlu, "Şimdi bu olaya karışanların adalete hesap verme aşamasına gelindi." dedi.

"Riyakarlık ve gizlilik üzerine kurulmuş olan bu yeni nesil terör örgütü ile mücadele elbette kolay değil." ifadelerini kullanan Sinirlioğlu, özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlara da büyük iş düştüğünü vurguladı.

Birleşmiş Milletler'de de FETÖ ile mücadele konusunda önemli adımlar attıklarını anlatan Sinirlioğlu, "Ülkemiz köklü devlet geleneği, demokrasisinin gücü, demokratik kurumları, milletinin birliği ve demokratik değerlere bağlılığıyla bu dönemden de güçlenerek çıkacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"FETÖ, teröristten başka şekilde tanımlanamaz"

New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da konuşmasında, "Millet olarak ihanetin en onursuz örneğini yaşadığımız 15 Temmuz'da fedakarlığın, cesaretin ve vatan sevgisinin en yüce şeklini tüm dünyaya milletimiz gösterdi." dedi.

Ülkenin bu travmanın üstesinden gelmeye çalıştığını anlatan Yalçın, "Kendi vatandaşını, askerini, polisini gözünü kırpmadan öldüren, Meclisini ve kışlasını yerle bir etmeyi amaçlayan, Cumhurbaşkanına suikast planlayan bu örgüt, teröristten başka hiçbir tanımlamayı hak edemez." diye konuştu.

FETÖ'nün tehlikeli bir örgüt olduğuna işaret eden Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti'nin örgütün gücünü uzun süredir önemli ölçüde azaltmakta olduğu bir sırada bu kalkışmanın yaşandığını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Hayat kaynaklarının tek tek tükenmekte olduğunu gören örgüt, her zamanki gibi korkakça ve kendini gizleyerek, Türk ordusunun maskesini takarak devletimizi ele geçirmeye yeltenme cüretini gösterdi. Böylece FETÖ'nün gerçek yüzü son bir kez ve tüm açıklığıyla ortaya çıktı. Milletimizin iradesi bu teşebbüsü akim bıraktı."

Örgütle mücadelenin 15 Temmuz'un ruhuna yakışan bir kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirten Yalçın, "FETÖ, devletimizden ve milletimizden çok şey çalmıştır. Böylesi bir travma sonrasında suçluların cezalandırılması, yeni suçların işlenmesinin önlenmesi devletimizin birinci görevidir. Bunu yaparken FETÖ'nün verdiği zararın doğru ve adil şekilde onarılması hepimizin sorumluluğudur. Devletimiz bu sorumluluğun farkındadır." değerlendirmesini yaptı.

Yalçın, FETÖ'nün oluşturduğu tehdidin tüm dünyadaki dostlar tarafından da en kısa sürede ve tüm çıplaklığıyla görülmesini istediğini sözlerine ekledi.

AA fotoğrafları sergisi açıldı

Anma programındaki konuşmaların ardından TBMM'de düzenlenen tören ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması da izlendi.

AA foto muhabirlerinin, darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği karelerden oluşan fotoğraf sergisi de Konsolosluk Binası'nda ziyarete açıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement