23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Beşiktaş Kılıç Ali Paşa Ortaokulu öğrencilerini kabul etti.

22.04.2016 16:34

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Beşiktaş Kılıç Ali Paşa Ortaokulu öğrencilerini kabul etti.

Şahin, konuklarını valilikteki kabul salonunda tek tek karşılayarak makamına aldı. Ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle görevini bir süreliğine 7. sınıf öğrencisi Öykü Nur Kutlu'ya bıraktı.

İstanbul Valiliği makamına oturan Kutlu, 23 Nisan'ı, dünya çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla andığını belirtti.

İstanbul'un çok kalabalık ve güzel bir şehir olduğunu dile getiren Kutlu, "Tarihi güzellikleriyle gerçekten çok harika, turistlerin çok beğendiği, büyüleyici bir yer. Öncelikle İstanbul'da trafik sorununu en aza indirmeyi düşünüyorum. Metro hattını genişletip, en batıda Silivri, en doğuda Şile dahil olmak üzere tüm ilçeleri metro aracılığıyla birbirine bağlamayı düşünüyorum. Hayvanlar için barınaklar inşa etmeyi, spor alanlarını ve parkları genişletmeyi planlıyorum. Okullarımızın dış görünüşlerini yeniletmeyi, fiziki imkanlarını artırmayı düşünüyorum." diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kutlu, "1 Mayıs yaklaşıyor. Sendikalar, 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamayı planlıyor. Bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya, "Gerekli birimlerle görüşüp tekrar değerlendirmeyi düşünüyorum bu konuyu." cevabını verdi.

Bu cevap üzerine araya giren Vali Şahin'in "Çok güzel bir cevap. Bu soruyu daha önce çalışmış mıydın?" sorusunu Kutlu, "Hayır." şeklinde yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Siz de 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlaması konusunu değerlendirecek misiniz?" şeklindeki sorusu üzerine, Vali Şahin, "Bilmem. Bugün vali ben değilim." dedi.

Kısa açıklamaların ardından Kutlu ile Şahin, okul müdürü Nuri Kaya, öğretmen Elif Behcel ve öğrencilerin olduğu bölüme geçerek bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement