3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Doğru

Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde engelli vatandaşlar ve aileleri eğlendi.

02.12.2017 17:17

Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde engelli vatandaşlar ve aileleri eğlendi.

Sakarya Yunus Emre Anadolu Lisesi tesislerinde düzenlenen etkinliğe, Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dıngırcı, Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Başkanı Nadide Dülger, Adapazarı Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Osman Gümülceli, Söğütlü Belediye Başkan Yardımcısı Sami Aydın, Ferizli Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Bekirtaş, Engelli Anneleri Derneği Başkanı Yeşim Öztürk, Köşe Yazarı Cihan Sarac, Ankara İşitme Derneği Başkanı Faruk Bilgili, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve engelli yakınları katıldı.

Etkinlikte semazen gösterileri ilgi çekerken, engelli vatandaşlar ve aileleri oldukça eğlendi.

Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dıngırcı, burada yaptığı konuşmada, Sakarya Valiliği olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını söyledi.

Kapısının herkese açık olduğunu görevinin hizmet etmek olduğunu ifade eden Dıngırcı, "Dünya Engelliler Günü dolayısıyla sizlerin ve ailelerinizin gününü kutluyorum. Önemli olan bu engelli kardeşlerimize olabildiğince hayatın içerisine çekmek, sosyal aktivitelere katılımını sağlamak, özellikle çalışabilir olanları istihdam edebilmek. Bu konuda hepinize kapımızın açık olduğunu belirtmek isterim." dedi.

Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Başkanı Nadide Dülger de güzel bir etkinlik düzenlediklerini anlattı.

Engellilerin farkındalık oluşturulması adına onların kendilerini ifade edebilecekleri bir bir program düzenlediklerini belirten Dülger, "Burada bizim amacımız engellilerimizin sosyal hayata çıkmalarını sağlamak. 3 Aralık Engelliler Gününün amacının kutlama değil farkındalıkları arttırmak olmalıdır. Topluma düşün görevler içerisinde en önemli olanı, engelli bireyi engelliyle değil, karakteriyle, hayattaki varlığıyla ve her insan gibi en iyi şekilde hayatta var olma hakkıyla tanımlamaktır." diye konuştu.

Program sonunda, Dülger, katkılarından dolayı Sakarya Vali Yardımcısı Dıngırcı'ya plaket takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement