30 Saatte Kurtarılan Hamile Ayten Yurt, Ekiplere Teşekkür Etti - Son Dakika
Güncel

30 Saatte Kurtarılan Hamile Ayten Yurt, Ekiplere Teşekkür Etti

30 Saatte Kurtarılan Hamile Ayten Yurt, Ekiplere Teşekkür Etti

Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Haydariye Köyü'nde kar ve tipi altında kalan yörük çadırında rahatsızlanınca AFAD ve UMKE ekipleri tarafından 30 saat sonra güçlükle kurtarılan hamile Ayten Yurt, tedavi gördüğü Gemlik Devlet Hastanesi'nde yaşadığı kabus dolu saatleri anlattı.

09.01.2015 14:19

Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Haydariye Köyü'nde kar ve tipi  altında kalan yörük çadırında rahatsızlanınca AFAD ve UMKE ekipleri tarafından 30 saat sonra güçlükle kurtarılan hamile Ayten Yurt, tedavi gördüğü Gemlik Devlet Hastanesi'nde yaşadığı kabus dolu saatleri anlattı. Bir çocuk annesi 25 yaşındaki Ayten Yurt, "O anlarda sürekli olarak bebeğimi düşündüm. Yavrum ölmesin diye dua ettim. Ekipler bize soğuktan nasıl korunacağımızı anlattılar, sonra da gelip kurtardılar. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Gemlik İlçesi'ne bağlı Haydariye Köyü'nde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan ve  çadırında kalan Özkan Yurt, rahatsızlanan hamile eşi Ayten Yurt'u, yolların kardan kapanması üzerine hastaneye götüremedi. Özkan Yurt, çarşamba günü sabah saatlerinde AFAD ve sağlık ekiplerini cep telefonu ile arayarak yardım istedi. Alarma geçen yaklaşık 40 kişiden oluşan AFAD ve UMKE ekipleri, Haydariye Köyüne gitmek için yola çıktı.

Kar kalınlığının 4 metreye ulaşması nedeniyle kapanan yolları açmakta zorluk çeken AFAD ve UMKE ekipleri, çok zor anlar yaşadılar. Geceyi dağda kar altında geçiren ekipler, yaklaşık 3 kilometrelik yolu birbirlerini halatlar ile bağlayarak, el ele tutuşarak aştı. Ekipler, Yurt ailesinin bulunduğu çadıra perşembe günü öğleden sonra ulaşabildi.

Sağlık görevlilerinin ilk müdahaleyi çadırda yaptıktan sonra termal battaniyeye sarılan ve kızaklarla kilometrelerce taşınıp paletli ambulansın yanına getiren Ayten Yurt, kaldırıldığı Gemlik Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Gemlik Devlet Hastanesi'nde yatarak tedavi gören bir çocuk annesi Ayten Yurt'un karnındaki bebeğin sağlık durumunun ise iyi olduğu doktorlar tarafından belirtildi. Rahatsızlanınca çok korktuğunu belirten Ayten Yurt, "O anlarda sürekli olarak bebeğimi düşündüm. Yavrum ölmesin diye dua ettim. Telefonla yardım istediğimiz ekipler, çadırda kaldığımız için bize soğuktan korunmamız için yapmamız gerekenleri söyledi. İki gün bekledik. Sonra kurtarıldık. Devletimize teşekkür ediyorum" dedi.

Doktorlar, Ayten Yurt'un ve karnındaki bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu, kısa sre sonra taburcu edileceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 30 Saatte Kurtarılan Hamile Ayten Yurt, Ekiplere Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement