6. Ulusal Yayın Kongresi'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

6. Ulusal Yayın Kongresi'ne Doğru

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Ulusal Yayın Kongresi'nin hazırlık toplantısına katıldı.

31.03.2018 13:00

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Ulusal Yayın Kongresi'nin hazırlık toplantısına katıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Kurtulmuş, dün İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 6. Ulusal Yayın Kongresi'nin hazırlık toplantısına katılarak komisyon başkanlarıyla istişarelerde bulundu.

Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığının 2017 yılında uzun aradan sonra "Kültür Şurası" ve "Turizm Şurası" gibi önemli toplantılar gerçekleştirdiğini hatırlatan Kurtulmuş, 9 yıl aradan sonra 6'ncısı düzenlenecek Ulusal Yayın Kongresi'nin çok önemli olduğunu belirtti.

Sektörün ilgili tüm paydaşlarının yoğun çalışma sonunda hazırladığı kongrenin, Türkiye'de yayıncılığın gelişmesine dönük yol haritası ortaya çıkaracağına dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye'de çok önem vermemiz, titizlikle üzerinde çalışmamız gereken kültür dünyasının en önemli bölümlerinden birisi de yayıncılık alanı. Son yıllarda belli sorunlarımız devam ediyor olmakla birlikte çok şükür, ileriye doğru gittiğimiz bir sektör. Hem dünyada sektörün büyüklüğünden aldığımız pay itibarıyla hem de ISBN numaraları bakımından 11. sıradayız. Bu, bizim için kabul edilebilir bir yerdir.

Önümüzdeki kısa bir süre içinde dünyada yayıncılık bakımından ilk 5'e gelebilecek bir potansiyele sahip olduğumuza hepimiz inanıyoruz."

Afyonkarahisar'da 10-11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek kongre kapsamında çocuk ve gençlik yayıncılığından telif haklarına, akademik yayıncılıktan süreli yayınlara kadar birbirinden farklı 12 komisyon oluşturuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 6. Ulusal Yayın Kongresi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement