7. Uluslararası Pişmaniye Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

7. Uluslararası Pişmaniye Festivali Başladı

7. Uluslararası Pişmaniye Festivali Başladı

Osmanlı döneminde saray sofralarını süsleyen ve bu yıl dünyaya tanıtılmak için Viyana'da 29-31 Mayıs tarihleri arasında yapılan 7'nci Uluslararası Pişmaniye Festivali'nin İzmit bölümü yürüyüş yolunda pişmaniye ustalarının pişmaniye çekip halka dağıtmasıyla başladı.

12.06.2015 19:26

Osmanlı döneminde saray sofralarını süsleyen ve bu yıl dünyaya tanıtılmak için Viyana'da 29-31 Mayıs tarihleri arasında yapılan 7'nci Uluslararası Pişmaniye Festivali'nin İzmit bölümü yürüyüş yolunda pişmaniye ustalarının pişmaniye çekip halka dağıtmasıyla başladı.

Uluslararası Pişmaniye Festivali dünyaya açılmak için bu yıl ilk kez 29-31 Mayıs tarihleri arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılmıştı. İzmit'te de 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Pişmaniye Festivali, Fethiye Caddesi'nin yürüyüş yolu ile kesiştiği yerde pişmaniye çekimi yapan ustaların vatandaşlara pişmaniye dağıtmasıyla start aldı. Pişmaniye çekimi sırasında konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Osmanlı saray sofralarını süsleyen pişmaniyeyi hem ülke genelinde hem de yurtdışında tüketilmesini hedeflediklerini söyledi. Sofralarda pişmaniyeyi tatlı olarak bulundurmak gerektiğini söyleyen başkan Doğan, "Pişmaniyeye önce biz sahip çıkacağız. Önce pişmaniyeyi biz tüketeceğiz. Sofralarımızda pişmaniyeyi tatlı olarak bulunduralım. Evlerimizde sürekli bulundurup, misafirlerimize pişmaniye ikram edelim. Dostlarımızı ziyaret ettiğimizde hediye edelim. Lokantalarımızda tatlı menülerimizin içine mutlaka pişmaniyeyi de koyalım" diye konuştu. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 7. Uluslararası Pişmaniye Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement