AB Fonlarıyla Kızlar Okullu Olacak - Son Dakika
Güncel

AB Fonlarıyla Kızlar Okullu Olacak

Çorum'da, Avrupa Birliği (AB) hibe fonu desteğiyle hazırlanan "İlköğretimden İş Hayatına Domino Etkisi" projesiyle kız çocuklarının okula devamlılık oranının arttırılması amaçlanıyor.

31.03.2016 18:47

Çorum'da, Avrupa Birliği (AB) hibe fonu desteğiyle hazırlanan "İlköğretimden İş Hayatına Domino Etkisi" projesiyle kız çocuklarının okula devamlılık oranının arttırılması amaçlanıyor.

Hasanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Hitit Üniversitesi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile Çeşmeören Ortaokulunun paydaşlığında hazırlanan "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranının Arttırılması Hibe Programı" kapsamında AB hibe fonlarından destek almaya hak kazanan "İlköğretimden İş Hayatına Domino Etkisi" projesinin tanıtımı, kentteki bir otelde yapıldı.

Proje koordinatörü ve Çeşmeören Ortaokulu Müdürü Galip Şahin, burada yaptığı açıklamada, 12 ay sürecek projenin bütçesinin yaklaşık 195 bin avro olduğunu söyledi. Proje ile eğitim kalitesinin artırılması, eğitim ve iş gücü piyasası arasındaki bağın geliştirilmesi ve özellikle kız çocuklarının okula devam oranının artırılmasının hedeflendiğini anlatan Şahin, böylece insan gücüne yatırımın iyileştirilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Proje kapsamında eğitimciler, öğrenciler ve ailelere yönelik eğitim, rehberlik programları ile sosyal faaliyetler düzenleneceğini bildiren Şahin, eğitim ortamlarının kalitesinin arttırılması için de yatırımlar yapılacağını ifade etti.

Çorum'da kız çocuklarının okula devamsızlık nedenlerini araştırdıklarını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Yaptığımız araştırmanın sonucunda kız çocuklarının devamsızlığına eğitim ve rehberlik hizmetlerinin kalitesizliği ile eğitiminin öneminin aileler tarafından çok iyi kavranamamasının neden olduğunu tespit ettik. Bu tespitler ışığında çeşitli faaliyetler yapacağız. Projemiz, özellikle kız çocukları olmak üzere orta öğretim ve mesleki teknik eğitim kademelerindeki öğrencilerin okula devamlılıklarının, eğitim ortamının kalitesinin arttırılması, rehberlik hizmetinin güçlendirilmesi, eğitimin önemi hakkında farkındalıkların artırılmasına hizmet ederek model oluşturacaktır."

Proje kapsamında bin 47 öğrenci, 280 ebeveyn ve 560 eğitimciye yönelik faaliyetler gerçekleştirileceğini belirten Şahin, Çorum'da yüzde 68,9 olan okullaşma oranının Türkiye ve Batı Karadeniz bölgesinin altında bulunduğuna dikkati çekti.

Erkeklerde okullaşma oranının yüzde 72,3, kadınlarda ise yüzde 65,4 olduğunu bildiren Şahin, "Bu rakamlar hem ülke hem de bölge ortalamasının altındadır. Rakamsal verilere bakıldığında 11 bin 530 çocuğun ortaöğretim çağında olmasına rağmen herhangi bir kuruma kayıtlı olmadığı görülmektedir. Bu rakamın 6 bin 279'unu kızlar oluşturmaktadır." dedi.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam da bir eğitim kurumu olarak bu tür faaliyetlere destek verdiklerini, projenin başarıya ulaşacağına inandığını söyledi.

Kız çocuklarının okula devam oranının artırılmasının Türkiye'nin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Baykan, "Bugünün küçükleri geleceğin büyükleri olacaklardır. Kız çocuklarına verilen önem, gelecekte daha iyi anlaşılacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından rehber öğretmenler tarafından proje tanıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Fonlarıyla Kızlar Okullu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement