Ağız ve Diş Sağlığı Haftası - Son Dakika
Güncel

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Osmaniye'de, Ağız ve Dış Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

22.11.2017 14:47

Osmaniye'de, Ağız ve Dış Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Öğretmen evinde düzenlenen etkinlikte, diş hekimi Selen Hocaoğlu tarafından Salih Bahçeli İlkokulu birinci sınıf öğrencilerine, diş sağlığı, bakımı ve fırçalama yöntemleri anlatıldı.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, okullarda hafta boyunca diş macunu, diş fırçası gibi çocuklara yönelik hediyeler ve farkındalık eğitim çalışmaları yapıldığını belirtti.

Diş sağlığı eğitiminin önemli olduğunu belirten Cingöz, "Bugün çocuklara yönelik, ağız hijyeninin oluşturulması, fırçalama alışkanlıklarının kazandırılması, diş gelişim süreçleri ile ilgili uygulamalı eğitim çalışmamız oldu. Ayrıca çürüklerin tedavisi konusunda çocuklarda hep bir korku vardır ve bu korkuları yenmeye yönelik onlara çok güzel ve etkin bir eğitim verildi" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik de sağlıklı bir nesil yetiştirmek için çocukların geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlamak adına ağız ve diş sağlığının önemli olduğuna dikkat çekti.

Etkinlikte, öğrencilere ağız ve diş sağlığı bakım seti dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağız ve Diş Sağlığı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement