Ailesi, Yaşar Kemal'i Gözyaşlarıyla Anlattı - Son Dakika
Güncel

Ailesi, Yaşar Kemal'i Gözyaşlarıyla Anlattı

Usta yazar Yaşar Kemal'in ölüm haberi, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan yakın akrabalarını yasa boğdu.

28.02.2015 22:43  Güncelleme: 22:53

Usta yazar Yaşar Kemal'in vefatı Osmaniye'de bulunan akrabalarını derinden etkiledi. Kemal'in yakın akrabaları ölüm haberi sonrası gözyaşlarına boğuldu.

GENÇLİK YILLARINDA YAŞADIĞI EVDE HÜZÜN VAR

Ünlü yazarın kardeşinin eşi, Yaşar Kemal'in bazı kitaplarını yazdığı evde, İnce Memed hikayesini nasıl yazdığını gözyaşları içerisinde anlattı. Kadirli ilçesinde yaşayan ve Yaşar Kemal'in kardeşi Recep Songül'ün eşi olan Fatma Songül, yazarın gençlik yıllarında bir süre yaşadığı evde yaşıyor.

"İSTANBUL'A GİTTİ AMA BURAYI HİÇ UNUTMADI"

Yaşar Kemal'in yengesi Fatma Songül, ünlü yazarın bazı kitaplarını evin bahçesinde bir zeytin ağacı dibinde oturarak yazdığını gözyaşları içinde anlattı. Yaşar Kemal'in vefat haberinden derin üzüntü duyduklarını belirten Fatma Songül, "Kaynımdı, abimdi, ailemizin büyüğüydü. Çok değerli kıymetli bir insandı. Kitaplarını bahçemizdeki zeytin ağacının dibinde oturur yazardı. Ben o zaman yeni gelinleri olmuştum. Oraya sandalye masa koyardım kendisi kitaplarını orada yazardı. Köylere giderdi, orada köy büyüklerinden hikayeler dinlerdi. İnce Memed romanını, teneke romanını hep burada yazdı. Sonra İstanbul'a gitti ama burayı hiç unutmadı" dedi.

YENGESİ TAZİYELERİ KABUL EDİYOR

Yaşar Kemal'in diğer bir yakın akrabası olan Fikriye Taşkın ise, "Biz çocuktuk o yıllarda, İstanbul'dan bize ziyarete gelirdi. Annesiyle birlikte gelirdi. Çok üzgünüz Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu. Ünlü yazar Yaşar Kemal'in aile yakınlarıyla gençlik yıllarında ve yazarlık döneminde çekilmiş olan bir çok fotoğraf asılı evde Fatma Songül taziyeleri kabul ediyor.








Ailesi, Yaşar Kemal\'i Gözyaşlarıyla Anlattı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ailesi, Yaşar Kemal'i Gözyaşlarıyla Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • KİMSESİZ: NOBEL ONUN HAKKIYDI. . TOPRAĞIN BOL OLSUN ULU ÇINAR. . 5 2 Yanıtla
  • demokrat: Aslen Vanlı dır. Mekanı cennet olsun 3 1 Yanıtla
  • demokrat: Aslen Canlıdır. Mekanı cennet olsun harika bir insandi 2 1 Yanıtla
  • adanalı ahmet: koca çınar ağacıydı bizim için. yeri cennet olsun. allah rahmet eylesin. bütün ömrü(romanları dahil) zulme zorbaya karşı;zayıfın, işçinin, köylünün mucadesinin yanında geçti. hakaten o, bir dahi. . . aynen öyle de yılmaz güney, ahmet kayaların da unutmadık. bunların hepisi anadolunun meyve ağaçlarıydı kıymetlerini yeterince bilemedik. 1 0 Yanıtla

Advertisement