AK Parti'den Davutoğlu'na yanıt: Madem ki bir yanlış var, niye o zaman çıkıp söylemedin? - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den Davutoğlu'na yanıt: Madem ki bir yanlış var, niye o zaman çıkıp söylemedin?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "İnsan yüzüne çıkamazlar" sözlerine AK Partililer'den yanıt geldi. İsmi açıklanmayan AK Partili, "Madem ki bir yanlış var, niye o zaman çıkıp söylemedin?" değerlendirmesini yaptı.

29.08.2019 12:55  Güncelleme: 13:14

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son dönemlerde yaptığı çıkışlar siyaset gündemini bir hayli meşgul ediyor. "7 Haziran-1 Kasım arasında olanları açıklasam insan yüzüne çıkamazlar" açıklamasının yankıları devam ederken, Davutoğlu'nun bu sözlerine AK Partili isimlerden yanıt geldi.

AK PARTİLİ KURMAYLAR: GEÇMİŞİMİZİ İNKAR EDECEK HİÇBİR ŞEY YAPMADIK

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, siyasetteki yeni oluşumlara ilişkin AK Partili kurmaylar, "Biz Türkiye'nin partisiyiz. Cumhurbaşkanı'nın siyaset anlayışında siyasi poz değil, siyasi tavır vardır. Yani gerçekte ne varsa onu göstermek lazım. Biz siyasi geçmişimizi inkar edecek hiçbir şey yapmadık. Git dediğimiz kimse yok" diyor.

"MADEM YANLIŞ VAR, NEDEN 'BIRAKIYORUM' DEMEDİ?"

Davutoğlu'nun açıklamalarına AK Partili bir yönetici, "Yapmaya çalıştığı ne olabilir, 7 Haziran-1 Kasım seçimleri arasında yaşananlar mı, yoksa istikşafi görüşmeler mi? Madem ki bir yanlış var, çıkıp niye o zaman söylemedin? Bir balkon konuşması yapıp, 'bırakıyorum, milletimin huzuruna Ahmet Davutoğlu olarak çıkıyorum' demedin, o da yok." değerlendirmesini yaptı.

Parti kurmak değil dernek kurmanın bile çok zor olduğunu ifade eden AK Partili yönetici, "Bu iş çok zordur. AK Parti'yi millet kurmuştur" dedi.

"YENİ PARTİ OLUŞUMLARI YÜZDE 2,5 İÇİN VAR"

AK Partili kurmay siyaset arenasındaki yeni oluşumlara ilişkin de, "Yaptıkları işin neye hizmet ettiğini biliyoruz. Saadet Partisi ittifak süreçlerinde üzerine düşeni yapamadığı için aslında bunlar o boşluğu doldurmak için varlar. Yüzde 10 değil sadece yüzde 2.5 için. Mesele bu. Bir araya geldikçe hata yapmaları artar. Bizim işimizi kolaylaştırırlar ne yaparlarsa yapsınlar. Davutoğlu CHP ile ittifak kurmak istedi. Ülkeyi yöneteceğiz dediler. Bir akıl ile hareket ettiler. Bu akıl, Cumhurbaşkanımızı sistem dışına itmek istiyor. Onun yöntemi bazen parti içi Davutoğlu'nun yaptığı gibi bazen parti kurarak, bazen o partilere kendi arasında ittifak yaparak" yorumunu yaptı.

AK Parti\'den Davutoğlu\'na yanıt: Madem ki bir yanlış var, niye o zaman çıkıp söylemedin?

Son Dakika Güncel AK Parti'den Davutoğlu'na yanıt: Madem ki bir yanlış var, niye o zaman çıkıp söylemedin? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement