Aksaray Valiliği: Operasyon, Parelel Yapıya Finans Sağlandığı Şüphesiyle Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Aksaray Valiliği: Operasyon, Parelel Yapıya Finans Sağlandığı Şüphesiyle Yapıldı

Aksaray Valiliği: Operasyon, Parelel Yapıya Finans Sağlandığı Şüphesiyle Yapıldı

Aksaray'da dün polis tarafından yakınlığıyla bilinen 2 özel okul ve 1 dershaneye yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

05.08.2015 15:58

Aksaray'da dün polis tarafından yakınlığıyla bilinen 2 özel okul ve 1 dershaneye yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Valilik, operasyonun 'Himmet, bağış, burs ve kurban parası toplama gibi etkinliklerle Paralel Devlet Yapılanması'na finansman sağladığı' şüphesiyle yapıldığını açıkladı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü, dün saat 10.00 sıralarında Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Sema İlköğretim Okulu, Sema Koleji ve Sabah Dershanesi'ne eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda okul, kolej ve dershanede görev yapan 5 kişi gözaltına alındı.

Aksaray Valiliği, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, operasyonun Paralel Devlet Yapılanması'na finansman sağlandığı şüphesiyle yapıldığını belirtti. Açıklamada, şöyle denildi:

"İlimizde faaliyet gösteren ve himmet, bağış, burs ve kurban parası toplama gibi etkinliklerle Paralel Devlet Yapılanmasına finansman kaynak sağlandığı şüphe edilen Sema İlköğretim Okulu, Sema Koleji ve Sabah Dershanesinde görev yapan bazı şahıslara yönelik 3 farklı adrese 04 Ağustos 2015 günü saat 10.00 itibariyle operasyon yapılmıştır. Operasyon neticesinde delil niteliğinde olabilecek bilgisayar hard diskleri, bilgi, belge ve çok sayıda doküman elde edilmiş olup, M.A.A., M.E., M.D.,H.A.K. ve H.A. isimli 5 şüpheli şahıs ifadeleri alınmak üzere Aksaray Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmiş, A.S.K. isimli 1 şahısın yakalama çalışmaları devam etmektedir. Devletin bölünmez bütünlüğü vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için suç ve suçlarla mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir." - Aksaray

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aksaray Valiliği: Operasyon, Parelel Yapıya Finans Sağlandığı Şüphesiyle Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement